Meny

Vil ha Steinar Nilsen med videre i Tromsø:

Nilsen: – Dette tar jeg som et stort kompliment

POPULÆR: Steinar Nilsen har stor støtte blant supporterne til «Gutan». Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klarte ikke å hindre laget i å rykke ned, men talen fra supporterne og styret er klar.

Tromsø-supporterne var forståelig nok lite fornøyde med å rykke ned på søndag, men frustrasjonen ser ikke først og fremst ut til å rette seg mot Steinar Nilsen.

Den tidligere Brann-treneren fikk bare fire kamper på seg til å redde klubben fra nedrykk etter sparkingen av Agnar Christensen. Men oppgaven skulle vise seg å bli for stor for den tidligere Italia-proffen.

Les også: Brann sendte Tromsø nord og ned

Likevel tyder det meste på at både supporterne og klubben gjerne ser at Nilsen blir værende i jobben.

Heller Nilsen enn Skarsfjord

I en avstemning på nettstedet til avisa Nordlys om hvem som bør lede laget i 2014, ligger Nilsen nemlig an til å «vinne» med klar margin.

AKTUELL: Rune Skarsfjord ga seg som Brann-trener før siste serierunde og skal angivelig være en av kandidatene til å ta over på Alfheim. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)AKTUELL: Rune Skarsfjord ga seg som Brann-trener før siste serierunde og skal angivelig være en av kandidatene til å ta over på Alfheim. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

På tirsdag ettermiddag har han nemlig sanket inn over 40 prosent av stemmene. Nummer to på listen er Rune Skarsfjord med fattige 13 prosent til sammenligning.

Også administrasjonen i klubben skal være lysten på å fortsette samarbeidet.

– Steinar er selvfølgelig en aktuell kandidat. Vi hadde ikke hentet ham inn fem-seks serierunder før slutt hvis vi ikke hadde tanker utover årets sesong.

– Kontrakten hans nå løp kun ut 2013, men det var på grunn av usikkerheten rundt tabellsituasjonen. Jeg skal ikke forskuttere noe, men det er helt klart at han kan være med videre fremover i TIL, fortalte styreleder Bjørn Nilsen til samme avis på mandag.

Avisen konstaterer videre at «Steinar Nilsen får jobben, dersom han selv ønsker det».

Les også: Rykket ned - kan få spille i Europa

Nilsen: – Takker for tilliten

I en SMS til ABC Nyheter tirsdag ettermiddag skriver Nilsen følgende:

«Jeg tar dette som et stort kompliment og takker for tilliten fra publikum. Min fremtid kan jeg ikke kommentere ytterligere på dette tidspunkt. Skal bidra så godt jeg kan ut avtaleperioden min, og fra 1. januar er jeg i utgangspunktet tilbake på Rica Ishavshotell. Øvrig kommentar har jeg ikke».

På mandag, dagen etter at nedrykket var et faktum, var han ikke avvisende til å fortsette samarbeidet.

– Hvis styret etter sin evaluering vil snakke med meg, kommer jeg jo til å prate med dem. Så får vi se om den praten resulterer i noe, eller om vi bare finner ut at vi skilles som gode venner, sa den tidligere Brann-treneren til Nordlys.

NEDTUR: Remi Johansen depper etter at full tid er gått på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix.NEDTUR: Remi Johansen depper etter at full tid er gått på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix.

Nedrykk en «kalkulert risiko»

Tromsø solgte flere av sine antatt beste spillere før sesongen på grunn av tøffe økonomiske prioriteringer.

Styreleder Bjørn Nilsen sier risikoen ved å selge spillere var tydelig å se på et tidlig stadie, men hevder det ikke var andre alternativer.

– Vi har solgt gode spillere, og visste det var en sportslig risiko. Når en stram økonomi styrer det vi gjør vil det helt klart gå på bekostning av de sportslige resultatene. Det var en kalkulert risiko, sier han til Nordlys.

Styrelederen mener det blir «spekulasjoner» å spørre seg om trenerbyttet kom for sent i sesongen, og sier fokuset nå må være å «se fremover».

Å forsvare lagets prestasjoner i den nylig avsluttede sesongen gjør han dog ikke.

– Kampen mot Brann var sannhetens øyeblikk. Det var brutalt, og slik har det vært mye av denne sesongen. Jeg mener vi hadde fortjent bedre, men fikk ikke bedre. Og det er ikke uflaks når alle kampene er spilt. Tabellposisjonen viser hvor god vi har vært, mener han.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus