Meny

Kasparov tror spenningen vil øke i sjakk-VM

Magnus Carlsen er klar til dyst. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjakklegenden Garry Kasparov sammenligner VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand med et tungvektsoppgjør i bokseringen.

Kasparov ankom VM-byen Chennai i India mandag. De to første partiene har vært av det kortvarige slaget, og begge har endt med remis.

– Kampen vil bli spennende. Jeg har ikke vært kritisk, for det har stått for mye på spill, sier Kasparov til The New Indian Express.

– Når du ser på tungvektsboksing, starter det ofte rolig. Vanligvis prøver de å finne en svakhet og etter hvert går det raskere. Ingen ønsker å gjøre feil eller gi motstanderen en tidlig ledelse, forklarer han.

Kasparov ble verdensmester seks ganger. Han er ikke overrasket over åpningen i sjakk-VM.

– Når det blir uavgjort, er det vanskelig å forklare til de som ikke spiller sjakk, hvor mye innsats som er lagt ned av lagene for å få et slikt resultat. Du ser flyttingen av brikkene på brettet, men vet ikke hvor mange valg som er vraket, mener russeren. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus