Meny

Zlatan og Eriksen hedret som årets beste spillere

VANT IGJEN: Zlatan Ibrahimovic ble tildelt Guldbollen under den svenske fotballgallaen i Globen i Stockholm mandag kveld. Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / TT / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vant i henholdsvis Sverige og Danmark.

Zlatan Ibrahimovic kan igjen glise over å ha blitt kåret til årets svenske fotballspiller. Hans åttende gullball var den mest fortjente, mente mange.

For første gang snakker spillere, trenere, supportere og journalister utenfor Sveriges grenser om Zlatan som verdens beste. Kanskje en fortjent vinner også av den internasjonale gullballen – som han, for mange, naturligvis er nominert til.

I Globen i Stockholm varmet han uansett opp med å hente det åttende beviset på at han er Sveriges beste fotballspiller.

– En stor takk til laget, treneren, hele staven og lederne hjemme i Paris. Og familien den her gangen. Helena (samboer) bruker å klage over at jeg ikke takker familien. Et stort takk, sa Paris Saint-Germain-proffen.

Tottenham-spiller Christian Eriksen vant prisen for årets spiller i Danmark. (Foto: NTB scanpix)Tottenham-spiller Christian Eriksen vant prisen for årets spiller i Danmark. (Foto: NTB scanpix)

Tre priser rev Zlatan med seg under kåringen: Gullballen, årets mål og årets angrepsspiller. Hovedpersonen selv har ikke gått lei.

– Det er kanskje en del som er lei av at jeg går opp og henter prisen, men jeg har en del til å ta med hjem, så vi sees neste år. Stort takk, avsluttet han.

Les også: Høgmo gikk for Zlatan og Klopp

Eriksen vant i Danmark

Spurs-spilleren vant prisen også i 2011, men i fjor måtte han gi tapt for Liverpools Daniel Agger.

Agger var også blant konkurrentene i år – sammen med Andreas Cornelius og Jores Okore. Utfallet av SMS-avstemningen ble at Eriksen gikk av med seieren.

Midtbanemannen skiftet klubb fra Ajax til Tottenham i sommer. Foreløpig er det blitt totalt 12 kamper og én scoring for London-klubben.

– 2013 har vært det beste året i karrieren min. 2012/13-sesongen var veldig spesiell med seriegull med Ajax, og jeg bidro med mye i løpet av den sesongen. Og så har jeg selvfølgelig hatt drømmeovergangen til Tottenham, sa Eriksen.

Eriksen er med i troppen til landskampen mot Norge fredag.

Les flere fotballnyheter her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus