Meny

Godset kan bli straffet for banestormingen

KAN BLI STRAFFET: Strømsgodset kan bli straffet av fotballforbundet fordi klubbens tilhengere stormet banen da kampen mot Haugesund var over søndag. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Halve Drammen» løp inn på gressmatta da Godset sekunder i forveien hadde sikret seg seriegullet søndag. Nå kan gullvinneren bli bøtelagt for dårlig sikkerhet.

Etter kampslutt på Marienlyst søndag kveld, stormet hundrevis av tilskuere banen da dommer Svein-Erik Edvartsen blåste av for full tid mot Haugesund. Godset hadde sikret seg sitt første seriegull på 43 år og gleden var stor i Drammen.

Men nå kan banestormingen få konsekvenser for gullvinneren.

Godset må svare

På et møte på Ullevaal mandag ble det bestemt at Norges fotballforbund (NFF) sender et brev til Godset for å få deres redegjørelse i saken.

– Hendelsen ble diskutert og vi har akkurat sendt et brev til Strømsgodset hvor de får anledning til å redegjøre for sitt syn i saken, sier juridisk konsulent i NFF Henrik Salveson, til ABC Nyheter.

Les også: 15.000 feiret gullheltene

Det tok fullstendig av etter kampslutt og Godset-supporternes elleville feiring kan til slutt ende med bot til Godset.

– Nå skal Godset først få si sitt i saken, deretter vil NFFs påtalenemnd vurdere svaret og ta saken videre derfra. Dersom nemnda innstiller på bot eller annen straff, vil saken igjen sendes over til Strømsgodset.

Til slutt vil det være opp til doms- og sanksjonsutvalget om hvorvidt klubben blir straffet eller ikke, sier Salveson videre.

Marienlyst stadion var utsolgt og 7500 var innenfor portene da Godset tok sitt første seriegull siden 1970.

Les også: Her blir «heltene i evigheten» hyllet

Avventer Stabæk-svar

Salveson i NFF sier at de også forrige helg sendt ut et lignende brev. Da var det Stabæks fans på Nadderud som forserte stadiongjerdene.

- Stabæk har i likhet med Godset blitt bedt om å redegjøre for det som skjedde da de rykket opp. Så langt har vi ikke hørt noe fra dem, sier den juridiske konsulenten i NFF til ABC Nyheter.

ABC Nyheter har vært i kontakt med Godsets daglig leder Erik Espeseth i sakens anledning, men han ønsket ikke å gi en kommentar før han har fått sett nærmere på henvendelsen fra NFF.

Les også: Medaljevinnerne økte tilskuersnittet

Les flere fotballnyheter her.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus