Meny

Høgmo gikk for Zlatan og Klopp

Både Per-Mathias Høgmo og Brede Hangeland har latt seg begeistre av Zlatan Ibrahimovics prestasjoner i 2013. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske stemmene til FIFAs gullballutdeling er klare. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo mener Zlatan Ibrahimovic har vært verdens beste fotballspiller i 2013.

Høgmo har svensken som førstevalg foran Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Blant trenerne har han foreslått Jürgen Klopp (Dortmund), Jupp Heynckes (tidligere Bayern München) og tidligere Manchester United-sjef Alex Ferguson som kandidater til å motta prestisjetunge Gullballen.

– Jeg synes Zlatan har hatt en veldig fin utvikling i år. Summen av det han har levert for Paris Saint-Germain og ikke minst Sveriges landslag gjør at han fortjener toppranking, sier Høgmo til Norges Fotballforbunds nettsted.

– Når det gjelder Klopp har han vist at han er i stand til å utvikle enkeltspillere og lag uten de aller største ressursene. Han er faglig meget sterk og framstår som en god leder. Spesielt på utvikling av unge spillere er han i verdensklasse, sier han om trenerfavoritten.

Les også: Ronaldo trøbler før Sverige-møtet.

Dropper Messi

FIFA Ballon d'Or arrangeres i sveitsiske Zürich 23. januar neste år. Kåringen er basert på stemmer fra samtlige A-landslagstrenere og -kapteiner samt sportsjournalister fra FIFAs medlemsland.

Norge-kaptein Brede Hangeland er langt på vei enig med Høgmo. Stopperklippen har stemt på Bastian Schweinsteiger foran Zlatan og Ronaldo til Gullballen for årets spiller. Blant trenerne har han plukket ut Heynckes, Ferguson og Juventus' Antonio Conte.

Les også: Costa må vente på Spania-debuten.

Neid favoritt

Også kvinnelige trenere og spillere skal hedres av FIFA. Landslagssjef Even Pellerud og kaptein Ingvild Stensland er enig om at Tysklands Silvia Neid er årets beste trener.

Stensland har også funnet plass til Anna Signeul (Skottland) og Pellerud, mens Norge-sjefen har med Wolfsburgs Ralf Kellermann foran Lyons Patrice Lair.

Blant spillerne har Stensland stemt på Nadine Angerer (Tyskland), Abby Wambach (USA) og Lotta Schelin (Sverige). Pellerud gikk for Nilla Fischer (Sverige), Lena Gössling (Tyskland) og Yuki Ogimi (Japan). (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus