Meny

Mohn vil fortsette TIL-støtten

IKKE DEPP, MOHN ER MED VIDERE: Zdenek Ondrasek var langt nede etter at TIL rykket ned. Men mangemilliardær Trond Mohn blir med klubben videre i jakten på direkte opprykk til Tippeligaen 2015. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er av den trofaste typen, sier milliardæren dagen etter at Tromsø rykket ned fra Tippeligaen.

Han er mangemillionær og bergenser, men har likevel en forkjærlighet for landets nordligste toppklubb i fotball; Tromsø IL.

Til nå har Mohn spyttet inn 45 millioner kroner inn i TIL-kassa og etter søndagens nedrykk sier han at han akter å fortsette med og gi til «Gutan».

Jeg er av den trofaste typen. Mer behøver jeg vel ikke å si om det, sier Mohn til 100% Fotball.

Les også: Brann sendte Tromsø ned

Ifølge skattelistene er Mohn landets fjerde rikeste person med en formue på nærmere fire milliarder kroner.

Han har også gitt så det monner til Brann. Det var Mohn som ga bergensklubben ti millioner kroner under forutsetning av at nå avgåtte trener Rune Skarsfjord fortsatte som sjef på Brann stadion. Forrige uke valgte Skarsfjord å trekke seg etter massivt press fra fans, samt svake resultater på banen over en lengre periode.

Selv om Mohn antyder at han fortsatt vil støtte tromsøklubben, er han kritisk til mye av det som har skjedd i 2013.

Jeg kan alt om det å skylde på trenerne. Det synes jeg er som å skyte på pianisten. Det synes jeg ikke man skal gjøre. Det er alltid mer sammensatt enn som så, sier 70-åringen til 100% Fotball.

Tromsø står i øyeblikket uten trener. Steinar Nilsen ble engasjert på kontrakt ut sesongen og det er uvisst om han fortsetter å lede laget i Adecco-ligaen.

Mohn medgir at han synes Rune Skarsfjord er en dyktig trener og beskriver ham som en med stor fotballkunnskap, at han er arbeidsom samt er et sterkt og et godt menneske.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus