Politiet etterlyser fotballkjendis

Politiadvokat Bjørn Arne Tronier har sendt etterlysning av den tidligere tippeligaspilleren som er tiltalt for trygdesvindel. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Politiadvokat Bjørn Arne Tronier har sendt etterlysning av den tidligere tippeligaspilleren som er tiltalt for trygdesvindel. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Den tidligere tippeligaspilleren, som er tiltalt for grov trygdesvindel, etterlyses nå av politiet ettersom de ikke har klart få tak i han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som en følge av at politiet ikke har fått tak i tiltalte, blir rettsaken som skulle startet i dag klokka 09:00 utsatt inntil videre.

– Vi har ikke klart å få tak i tiltalte, og derfor har vi heller ikke kunnet stevne ham på lovlig måte. Loven krever at han må få innkallingen forkynnet med en tredagers frist, opplyser politiadvokat Bjørn Arne Tronier i Romerike politidistrikt til rb.no.

Over en periode på fire og en halv måned skal fotballkjendisen ha mottatt 116 820 kroner i dagpenger fra Nav, uten å ha krav på det.

Ifølge Tronier har politiet opplysninger om at mannen befinner seg i utlandet, noe som medfører at mannen vil få forkynt stevningen hvis han blir påtruffet av politiet eller i en passkontroll. Tiltalte er kun etterlyst i Norge.

– Tiltalen står fortsatt ved lag, så vi fortsetter å prøve å komme i kontakt med tiltalte. Det kan jo hende at vi klarer det etterhvert, slik at vi kan gjennomføre rettssaken, sier Tronier ved spørsmål om hva de vil gjøre videre.

- Bor og jobber i utlandet

Forsvareren til tiltalte, advokat Torkil Jan Røseid, bekrefter at hans klient er i utlandet.

– Han bor og jobber i utlandet. Det hender at det er vanskelig å komme i kontakt med personer i utlandet, sier Røseid.

– Jeg har aldri snakket med ham, men var i e-postkorrespondanse med ham for et par uker siden, opplyser forsvareren.

Etter det Røseid har blitt fortalt, har stevnekontoret vært i kontakt med tiltaltes arbeidsgiver. Forsvareren regner med at den nye datoen for rettsaken blir satt når de får forkynt stevningen for mannen.

Personvernpolicy