Sinne over «respektløse» Blatter-kommentarer

FIFA-president Sepp Blatter må tåle hard kritikk etter at han gjorde narr av Cristiano Ronaldo under et møte med britiske studenter. Foto: AFP PHOTO / FA / TOM SHAW.
FIFA-president Sepp Blatter må tåle hard kritikk etter at han gjorde narr av Cristiano Ronaldo under et møte med britiske studenter. Foto: AFP PHOTO / FA / TOM SHAW.

FIFA-president Sepp Blatter må tåle hard kritikk etter at han i helgen gjorde narr av Cristiano Ronaldo under et møte med britiske studenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blatter ble spurt om å sammenligne Ronaldo og Lionel Messi, og svarte med dårlig skjult kritikk av Ronaldo. Han fleipet med Ronaldos frisørutgifter og imiterte holdningen hans på banen.

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti kalte tirsdag FIFA-presidentens oppførsel «respektløs», mens Portugals fotballpresident Fernando Gomes mener Blatters uttalelser er «uverdige og upassende».

Ronaldo kastet seg selv inn i debatten med en sarkastisk melding på Facebook, der han også lenket til en video av Blatters forestilling.

– Denne videoen viser tydelig den respekt og omtanke FIFA har for meg, min klubb og mitt land, skrev Ronaldo.

– Mye er blitt klart nå. Jeg ønsker herr Blatter god helse og et langt liv, i visshet om at han vil fortsette å oppleve, som fortjent, suksessen til sine favorittlag og -spillere.

Robot

Blatter tilbrakte helgen i England i forbindelse med feiringen av Englands fotballforbunds 150-årsjubileum, og fredag møtte han studenter ved Oxford-universitetet. Han ble bedt om å si hva han mener om de to spillerne som hyppigst omtales som verdens beste.

Blatter svarte at begge er eksepsjonelle spillere, men helt ulike. Han sa at Messi er en «god gutt» som «danser» når han spiller, mens Ronaldo ser ut som en «kommandant» på banen.

Han reiste seg fra stolen og gjorde robotbevegelser, i et åpenbart forsøk på å parodiere Ronaldo.

– Den ene bruker mer penger hos frisøren enn den andre, men det er ikke viktig, fortsatte Blatter, til latter fra salen.

– Jeg kan ikke si hvem som er best. Det blir en avstemning igjen i år. Jeg liker begge, men jeg foretrekker Messi, sa 77-åringen.

Krever svar

Ronaldo ble kåret til årets spiller i verden i 2008. Siden har Messi vunnet fire ganger på rad. Tirsdag ble det kjent at begge er kandidater til tittelen i år.

– Det var med overraskelse jeg så og analyserte Sepp Blatters ord om vårt landslags kaptein, sa Fernando Gomes i en uttalelse tirsdag.

– Jeg synes kommentarene viser en tydelig mangel på respekt overfor både Ronaldo og Portugal, et land som er lidenskapelig opptatt av fotball.

Portugals fotballpresident uttrykte også at han synes det er upassende at FIFA-presidenten uttaler en preferanse for Messi samtidig med at kandidatene til Gullballen offentliggjøres.

– Vi har sendt FIFA et brev der vi ber presidenten om å redegjøre for hva han mente, ettersom vi har vanskelig for å forstå hvordan han kunne gjøre dette.

Mangler respekt

Blatter får brev også fra Ronaldos klubb Real Madrid.

– Vår klubbpresident Florentino Pérez har bedt FIFA om å klargjøre presidentens uttalelser som viser manglende respekt for en svært seriøs og profesjonell spiller, sa Ancelotti tirsdag.

– Jeg er helt enig med klubbpresidenten, sa Ancelotti under sin pressekonferanse foran onsdagens seriekamp mot Sevilla.

– Jeg har ikke snakket med Cristiano Ronaldo om dette. Han trente godt i dag, som alltid. Han viser hver dag at han er en stor spiller og at han respekterer alle.

Personvernpolicy