Ribery kan snyte Messi for gullballen

HVEM VINNER GULLBALLEN?: Både Messi, Ribery og Bale er nominert til gullballen. Blir det en av dem eller en annen spiller? (Foto: NTB scanpix/monatasje ABC Nyheter
HVEM VINNER GULLBALLEN?: Både Messi, Ribery og Bale er nominert til gullballen. Blir det en av dem eller en annen spiller? (Foto: NTB scanpix/monatasje ABC Nyheter

Lionel Messi har vunnet gullballen fire ganger på rad, men får hard konkurranse fra Franck Ribéry om den prestisjetunge prisen i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De er to av 23 spillere som er nominert til gullballen. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og France Football offentliggjorde listen over de nominerte spillerne tirsdag. Ribéry ble kåret til årets spiller i Europa tidligere i høst.

Bayern München er godt representert etter at den tyske storklubben vant Bundesligaen, cupen og mesterligaen sist sesong. Franck Ribéry, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller, Arjen Robben og Manuel Neuer er blant de nominerte.

Landslagskapteiner- og sjefer samt utvalgte journalister skal avgi stemme i kåringen.

Tidligere Bayern-trener Jupp Heynckes og tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson er blant de nominerte til prisen for årets beste trener.

Vinneren blir presentert i Zürich 13. januar.

Disse spillerne er nominerte:

Gareth Bale (Wales), Edinson Cavani (Uruguay), Radamel Falcao (Colombia), Eden Hazard (Belgia), Zlatan Ibrahimovic (Sverige), Andrés Iniesta (Spania), Philipp Lahm (Tyskland), Robert Lewandowski (Polen), Lionel Messi (Argentina), Thomas Müller (Tyskland), Manuel Neuer (Tyskland), Neymar (Brasil), Mesut Özil (Tyskland), Andrea Pirlo (Italia), Franck Ribéry (Frankrike), Arjen Robben (Nederland), Cristiano Ronaldo (Portugal), Bastian Schweinsteiger (Tyskland), Luis Suárez (Uruguay), Thiago Silva (Brasil), Yaya Touré (Elfenbenskysten), Robin van Persie (Nederland), Xavi (Spania).

Disse trenerne er nominerte:

Carlo Ancelotti (Paris Saint-Germain/Real Madrid), Rafael Benítez (Chelsea/Napoli), Antonio Conte (Juventus), Vicente del Bosque (Spania), Alex Ferguson (tidligere Manchester United), Jupp Heynckes (tidligere Bayern München), Jürgen Klopp (Borussia Dortmund), José Mourinho (Real Madrid/Chelsea, Luiz Felipe Scolari (Brasil), Arsène Wenger (Arsenal).

Les flere fotballnyheter her.

Personvernpolicy