Fantom-scoring gir ikke ny kamp

Stefan Kiesslings fantom-mål blir gjeldende, det har domsutvalget i DFB bestemt. Foto: EPA/UWE ANSPACH.

Til tross for at TV-bildene viste tydelig at det ikke var noe reglementert mål, vil ikke det tyske fotballbundet (DFB) at kampen mellom Leverkusen og Hoffenheim spilles på nytt.

Det var i Bundesliga-kampen mellom de to lagene at Leverkusen-spissen Stefan Kiessling headet ballen i nettveggen, men ballen havnet i målet gjennom et hull i nettet. Til alles store overraskelse dømte dommeren mål.

Domsutvalget i DFB bestemte mandag at kampen ikke kan spilles på nytt. Utvalget kan nemlig ikke se at dommeren Felix Brych har brutt noe regelverk da han godkjente Kiesslings 2-0-scoring.

Kampen endte 2-1 til Leverkusen. Dommeren diskuterte også hendelsen med assistentdommeren sin før han godkjente målet.

Hoffenheim anket avgjørelsen, men fikk ikke medhold i at man skulle spille de siste 22 minuttene av kampen fra stillingen 0-1.

– Avgjørelsen kan virke utilfredsstillende sportslig sett, men er i henhold til våre lover og regler, sa lederen for domsutvalget i DFB, Hans Lorenz.

Den litt merkelige avgjørelsen vil uansett sette fart i diskusjonen om å ta i bruk mållinjeteknologi i Bundesligaen.