Norge utklasset Romania

Heidi Løke i aksjon mot Romania i søndagens EM-kvalifiseringskamp, som Norge vant 30-18. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/NTB scanpix

Norges håndballkvinner styrer enkelt mot EM-sluttspillet etter at Romania ble utklasset 30-18 i søndagens kvalifiseringskamp.

Norge vant 25-23 i onsdagens bortekamp mot det rumenske laget, og de to kampene mot Hviterussland i mars bør være en transportetappe mot mesterskapet i Ungarn/Kroatia i desember 2014.

– Dette ble veldig morsomt og ga oss en flott opplevelse. Dette er en god arbeidsgjeng. Forsvarsmessig viste vi stigning gjennom hele kampen, og etter hvert fikk vi bedre utbytte av kontringene våre, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV 2.

Ingen tvil

Kampen mot Romania ble aldri spennende selv om de gule hang godt med et stykke inn i 1. omgang. Romania ledet 6-5, og etter 21.43 spilte minutter i den splitter nye Sotra Arena ledet Norge med «kun» med ett mål 9-8.

Etter det var det liten tvil om hvem som var det beste laget. Til pause var stillingen 14-9 til Norge. Norge kontret inn fem mål, og de gangene forsvaret ikke gjorde jobben sin var svært ofte keeper Katrine Lunde på riktig sted. Lunde spilte en meget god kamp.

De siste 30 minuttene ble aldri spennende. Til det var Norge for gode. Selv uten spillere som Anja Hammerseng Edin, Marit Malm Frafjord, Kristine Lunde Borgersen og Isabel Blanco var Norge flere nummer bedre enn Romania.

Og Hviterussland er kanskje en enda enklere motstander. Plassen i EM-sluttspillet bør derfor bli grei skuring.