Premier League 9. runde Sunderland - Newcastle 2-1Første Sunderland-seier kom i «hatkampen»

Fabio Borini ble matchvinner med en knallscoring. Da tok fansen helt av. (Foto: Reuters / NTB Scanpix)

Innbytter Fabio Borini scoret et vakkert mål da han sikret Sunderland 2-1 i lokaloppgjøret mot Newcastle søndag. Det var lagets første seier for sesongen.

Den innleide Liverpool-spissen banket til med et tåskudd etter 84 minutters spill på Stadium of Light. Newcastle-keeper Tim Krul fikk et par fingertupper på ballen, men klarte ikke å avverge vertenes vinnermål.

Les detaljert referat fra kampen

Sunderland sto med seks strake tap og fattige ett poeng i Premier League før søndagens kjærkomne seier. «Black Cats» løftet seg opp fra jumboplassen og gikk forbi Jonathan Parrs Crystal Palace.

Tempo

Det går alltid hett for seg i det klassiske Tyne-Wear-derbyet i Nordøst-England. Med et elektrisk hjemmepublikum i ryggen gikk Sunderland i poengnød løs på erkerivalen med et voldsomt tempo. Det betalte seg raskt. Allerede etter fem minutter ruvet Steven Fletcher i luften og dunket inn 1-0 med hodet ved bakerste stolpe.

Sunderland fortsatte å presse Newcastle hardt tilbake i banen. Først etter godt over 20 minutter viste gjestene tegn på bedring etter en formasjonsendring.

Utlignet

Artikkelen fortsetter under videovinduet

Mathieu Debuchy utlignet for bortelaget i det 57. minutt. Franskmannen satte ballen i nettmaskene etter et hardt innlegg fra Hatem Ben Arfa. Målet kom etter en rolig start på annen omgang.

Newcastle står med ti poeng så langt. Laget har bare vunnet tre av ni seriekamper.

Gus Poyet erstattet Paolo Di Canio som Sunderland-manager etter en marerittstart. Uruguayaneren tapte debutkampen mot Swansea (0-4) forrige helg, men fikk etterlengtet respons i det som er klubbens viktigste kamp i sesongen.