Tutta vant i Taiwan

Suzann Pettersen var ikke truet og vant 14. LPGA-seier i golf. Foto: NTB scanpix
Suzann Pettersen var ikke truet og vant 14. LPGA-seier i golf. Foto: NTB scanpix

Suzann Pettersen var ikke truet og vant LPGA-turneringen i golf i Taiwan fem slag foran spanske Azahara Munoz. Det er hennes 14. LPGA-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Tutta» var på par etter de 12 første hullene av søndagens runde, men så greide hun birdie både på 13. og 14. hull. Hun avsluttet med stil da hun fikk birdie også på det siste hullet, da seieren i praksis allerede var klar.

Det ga en 69-runde og en solid seiersmargin. Den norske golfstjernen ledet turneringen helt fra første dag, da hun brukte 68 slag og la nærmeste konkurrent tre slag bak seg. Fredag greide hun også hull-i-ett.

Søndag fikk hun birdie på 2. og 7. hull, men bogey på 4. og 9. hull i den ujevne første halvdelen av runden. Etter hvert fant hun spillet sitt og levnet ingen tvil om hvor seieren skulle havne.

32-åringen la med seieren ytterligere press på Park In-bee i kampen om førsteplassen på verdensrankingen. Hun har satt seg som mål å passere Park innen årsskiftet, og hun nærmer seg med stormskritt.

Park endte langt bak Tutta i Sør-Korea forrige helg og spilte ikke denne ukens turnering i Taiwan.

Neste oppgave for Suzann Pettersen er Lorena Ochoas invitasjonsturnering i Mexico om to uker, før sesongen avsluttes i Florida. (©NTB)

Personvernpolicy