Premier League 9. runde Southampton - Fulham 2-0Historisk start for Southampton

KJENNINGER: Jay Rodriguez (rødt) og Rickie Lambert scoret (ikke avbildet) scoret igjen for Southampton.(Foto: AFP Photo / NTB Scanpix)

Southampton har gjort sin beste sesongstart i engelsk toppserie noen gang. 2-0-seieren over Fulham lørdag løftet laget til 3.-plass.

Rickie Lambert førte an for laget fra sørkysten lørdag. Landslagsspissen scoret ledermålet i det 20. minutt, og spissmakker Jay Rodriguez trygget ledelsen rett før pause.

Det var Southamptons femte seier på ni seriekamper, og laget er foran klubber som Manchester City, Chelsea og Tottenham før søndagens kamper.

– Det er utrolig. Det er ikke grense for hva vi kan oppnå, bare vi står på og tror på oss selv, sa Rodriguez.

Mauricio Pochettinos lag er bygget på en bunnsolid defensiv grunnmur, og laget holdt nullen for sjette gang denne sesongen. Suksessen gjør det lettere å forstå hvorfor det ble vanskelig for Vegard Forren å spille seg inn i laget i det halve året han var i klubben.

– Det er ingen hemmelighet. Vi presser hardt, jobber hardt og ærlig. Manageren driver oss veldig hardt på trening, og gutta har fått sansen på det. Det gir resultater på banen, sa Rodriguez.

Tre år etter at Southampton spilte på tredje nivå, har laget prestert sin beste sesongstart noensinne, til og med bedre enn i 1983, en sesong som endte med 2.-plass bak Liverpool.

Fulham stilte for en gangs skyld helt uten nordmenn, ettersom Brede Hangeland sliter med en vond nerve i beinet og John Arne Riise fortsatt er ute i kulden.

Southampton tok ledelsen etter et hjørnespark fra James Ward-Prowse. Lambert nikket ballen i nettet.

Rodriguez og Lambert hadde flere store sjanser før Rodriguez stusset inn 2-0 etter at Lambert nikket videre et langt overlegg fra Adam Lallana.