Mener Touré overdriver rasisme-bråket

BRUDULJE: Det ble ampert på Khimki Arena i Moskva på onsdag. (Foto: AP Photo / NTB Scanpix)
BRUDULJE: Det ble ampert på Khimki Arena i Moskva på onsdag. (Foto: AP Photo / NTB Scanpix)

Onsdag mente Yaya Touré seg utsatt for rasisme i Russland. – Overdrevent, sier CSKA-direktør, som mener britene bruker en hver sjanse til å sverte russisk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktør i CSKA Moskva Roman Babayev, mener Manchester Citys Yaya Tourés beskyldninger om rasistiske tilrop i onsdagens mesterligakamp er overdrevne. Babayev sier det er en pågående anti-Russland-kampanje i britisk media.

– Britene gjør hele tiden det de kan for å sverte russiske fotball. Jeg leser de store britiske avisene, og de skaper et hysteri, sier Babayev ifølge britiske Telegraph.

– De skriver at fansen nærmest vil lynsje spillerne, men de fleste journalistene var ikke på kampen en gang, sier han.

Bakgrunnen er tilropene Touré skal ha fått slengt etter seg i Moskva på onsdag. Ivorianeren sa etter kampen han hørte apelyder fra tribunene, men CSKA Moskva hevder deres supportere er uskyldige.

Alexei Morozov, representant for det russiske fotballforbundet, sier han ikke hørte noe til apelyder eller andre rasistiske tilrop. Han sier at klubben ikke tidligere har opplevd slike situasjoner, og har et godt rykte.

– Stadion er liten, den tar bare 16.000 tilskuere. Hadde dette forekommet hadde det vært veldig åpenbart, sier Morozov ifølge Telegraph.

Personvernpolicy