Leif Øverland erstatter Niels Røine i Norsk Toppfotball

NY NTF-TOPP: Den nye lederen for Norsk Toppfotball, Leif Øverland, gleder seg til å ta fatt på oppgaven som sjef i organisasjonen. (Foto: NTF Media – www.toppfotball.no)
NY NTF-TOPP: Den nye lederen for Norsk Toppfotball, Leif Øverland, gleder seg til å ta fatt på oppgaven som sjef i organisasjonen. (Foto: NTF Media – www.toppfotball.no)

Næringslivstoppen kommer fra stillingen som administrerende direktør i Fjord 1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øverland, som tiltrer senest 1. mai, ble presentert på en pressekonferanse på Ullevaal stadion fredag. Niels Røine ga seg tidligere i år etter seks år som leder i NTF. Røine er nå styreleder Hønefoss Ballklubb

– Det har vært stor interesse rundt denne stillingen og vi har hatt fokus på å finne en person som har sterke egenskaper innen relasjonsbygging, forretningsutvikling og som er forhandlingsvant. I tillegg har det vært viktig med et kommersielt fokus

– Styret i Norsk Toppfotball har enstemmig stått bak ansettelsen av Leif Øverland og vi gleder oss til at han skal starte. Vi mener hans bakgrunn og styrken innenfor områdene forretningsutvikling, prosessledelse samt forhandlinger på et høyt nivå er avgjørende. Dessuten er han spesielt sterk på relasjonsbygging, er utviklingsorientert og ser muligheter, sier styreleder i Norsk Toppfotball, Bjarne Berntsen, i en pressemeldingen sendt ut av NTF fredag.

Øverland har lang fartstid fra næringslivet og har siden oktober 2009 vært administrerende direktør i Fjord 1.

Før det har han vært i ulike roller i Hurtigruten fra 2006 til 2009 – både som salgs- og markedsdirektør, konserndirektør og produktdirektør.

Han har også jobbet som adm. dir. i Oslo Sporvognsdrift AS (Oslotrikken) samt vært både produktsjef, markedsdirektør, jernbanesjef i Bergen, direktør for både Persontrafikk og langdistanse samt prosjektdirektør i NSB i perioden 1992 – 2001. Øverland sitter også i styret i Sporveien AS og Widerøe AS.

Les flere fotballnyheter her.

Personvernpolicy