Franske klubber går til streik over «superskatten»

HØYT GASJERTE: Edinson Cavani og Zlatan Ibrahimovic er to av fransk fotballs best betalte utøvere. Sistnevnte skal angivelig tjene i overkant av 120 millioner kroner i året. Foto: AFP PHOTO/BERTRAND LANGLOIS.
HØYT GASJERTE: Edinson Cavani og Zlatan Ibrahimovic er to av fransk fotballs best betalte utøvere. Sistnevnte skal angivelig tjene i overkant av 120 millioner kroner i året. Foto: AFP PHOTO/BERTRAND LANGLOIS.

– Fransk fotballs overlevelse står på spill, sier presidenten for klubbenes forening.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vil ikke bli spilt noen kamper i de to øverste divisjonen i Frankrike mellom 29. november og 1. desember.

Da skal nemlig samtlige lag i Ligue 1 og Ligue 2 streike på grunn av innføringen av den såkalte «superskatten» - en toppskatt på 75 prosent for alle som tjener mer enn én million euro i året (8,13 millioner norske kroner) må betale.

Det opplyser Foreningen for fransk proffklubber (UCPF) torsdag.

– Det vil bli en helg uten kamper i slutten av neste måned. Fransk fotballs overlevelse står på spill, sier foreningens president, Jean-Pierre Louvel, ifølge BT Sport.

– Skatten er urettferdig og diskriminerende. Den økonomiske krisen har også påvirket klubbene. Billettsalg og penger fra fjernsynsrettigheter har gått ned de siste tre årene.

Det var opprinnelig personene som hevet lønnen som slev måtte betale skatten, men loven ble etter en rekke protester endret slik at selskapene - i dette tilfellet klubbene - må legge ut. Det liker klubbene svært dårlig.

Les også: Zlatan i eksklusiv firerklubb

– Vi vil igjen be (president) Francois Hollande om å droppe denne skatten, sier Louvel, ifølge NTB.

Pengesterke Paris Saint-Germain - med superstjernen Zlatan Ibrahimovic i rekkene - blir sannsynligvis den hardest rammede klubben. Monaco, som heller ikke har vært beskjedne på overgangsmarkedet, slipper dog unna, da fyrstedømmet ikke faller under fransk skattelovgivning.

Ifølge Louvel kan de nye skattereglene føre til at 25 000 ansatte i ulike roller i fransk fotball mister jobben.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Personvernpolicy