Evra slapp unna - Mourinho bøtelagt

UROKRÅKER: Det er ikke første gang Patrice Evra (venstre) og José Mourinho har vært i søkelyset for dårlig oppførsel. Foto: AFP PHOTO/PATRIK STOLLARZ/AFP PHOTO FRANCK FIFE. Montasje: ABC Nyheter.
UROKRÅKER: Det er ikke første gang Patrice Evra (venstre) og José Mourinho har vært i søkelyset for dårlig oppførsel. Foto: AFP PHOTO/PATRIK STOLLARZ/AFP PHOTO FRANCK FIFE. Montasje: ABC Nyheter.

Chelsea-sjefen må punge ut 80 000 kroner, mens United-backen slipper straff etter å ha kalt kommentatorer «uteliggere og parasitter».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Der var under forrige helgs oppgjør mot Cardiff at det kokte over for Mourinho.

Chelsea vant kampen på Stamford Bridge 4-1, men portugiseren fikk midtveis i andreomgang nok av det han mente var sløsing med tid av gjestene.

Det ble han sendt på tribunen av, og Det engelske fotballforbundet (FA) har nå bestemt at han i tillegg må betale en bot på 8000 britiske pund - altså nærmere 80 000 norske kroner.

Mourinho vil sannsynligvis trekke et lettelsens sukk likevel. Chelsea-sjefen kunne i verste fall blitt suspendert, men slipper nå altså å måtte se de neste kampene fra tribunen.

– Familien hans ble såret

Evra, på sin side, måtte stå skolerett for Det franske fotballforbundet (FFF) etter å ha kalt ekspertkommentatorer Bixente Lizarazu og Luis Fernández for «uteliggere og parasitter» på direktesendt fransk fjernsyn etter 3-0-seieren mot Finland forrige uke.

Les også: Evra varsler United-exit etter raseriutbrudd

Man Utd-spilleren har hatt trøbbel med FFF tidligere, men forbundet kunne torsdag meddele at de ikke vil straffe franskmannen.

– Evra innrømmet at timingen var dårlig og at enkelte ord ikke skulle ha blitt brukt, men han sa at han hadde blitt virkelig sur på grunn av at familien hans hadde blitt såret. Det kan forklare, om ikke unnskylde, hvorfor han «sprakk» mot slutten av et intervju som var ment å gjøre han irritert, står det og lese i en pressemelding.

Evra er med det tilgjengelig til Frankrikes to omspillskamper mot Ukraina i VM-kvalifiseringen.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Personvernpolicy