Nytt bortetap for Tromsø

NEDTUR: Remi Johansen og lagkameratene hadde lite å være fornøyde med etter kampen i Russland. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB scanpix.

Tromsø står fortsatt uten seier etter tre kamper i gruppespillet i europaligaen. Torsdag ble det 0-1-tap borte mot russiske Anzji.

Gruppe K etter to spilte kamper

1. Tottenham - 6 poeng

2. Sheriff Tiraspol - 2 poeng

3. Anzji - 1 poeng

4. Tromsø - 1 poeng

18 minutter var spilt da Nikita Burmistrov ga hjemmelaget ledelsen. Det ble kampens eneste scoring. Han ble spilt fri inne i feltet, og alene med Tromsø-målvakt Benny Lekström gjorde han ingen feil.

Dermed har TIL bare ett poeng etter halvspilt gruppespill. Det kom i 1-1-kampen hjemme mot Sheriff Tiraspol 3. oktober. I den første kampen mot Tottenham ble det 0-3-tap på bortebane.

– Nå er vi nødt til å vinne de to hjemmekampene mot Anzji og Tottenham for å ha en mulighet i gruppen, sa Remi Johansen til NRK.

Sjanser

Russerne styrte det meste av kampen, og Tromsø-spillerne var ofte for upresise i spillet sitt. Likevel kom gjestene til et par gode sjanser. I første omgang skjøt Thomas Kind Bendiksen i stolpen, mens innbytter Morten Moldskred misset alene med keeper snaut ti minutter etter hvilen.

– Det er kjipt å bomme på den sjansen når det ender med 0-1-tap, sa Moldskred til NRK.

Anzji var nær 2-0 etter en snau halvtime, men Benoit Angbwas avslutning fra rundt to meters hold gikk i tverrliggeren.

Vadim Demidov var ubenyttet reserve for Anzji.

Nedrykksstrid

Kampene i europaligaen gir Tromsø et lite avbrekk fra nedrykksstriden i eliteserien. I den hjemlige serien er Alfheim-laget tredje sist og på kvalifiseringsplass tre runder før slutt.

Opp til trygg plass skiller det to poeng, mens det bare er ett poeng ned til Sarpsborg på nest sisteplass.

Søndag er det bortekamp mot Lillestrøm for Steinar Nilsens mannskap.