Tidligere United-målvakt slår tilbake mot Ferguson

IKKE FORNØYD: Mark Bosnich (innfelt) har litt og hvert han har lyst til å si til Alex Ferguson. Foto: AP Photo/Sang Tan/Twitter, sport10internet. Montasje: ABC Nyheter.
IKKE FORNØYD: Mark Bosnich (innfelt) har litt og hvert han har lyst til å si til Alex Ferguson. Foto: AP Photo/Sang Tan/Twitter, sport10internet. Montasje: ABC Nyheter.

– Jeg skal be om et møte med ham og si det akkurat som det er, raser Mark Bosnich.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han er en fryktelig dårlig proff, og han fikk en veldig dårlig start på United-karrieren. Han kom tre timer for sent på sin første trening og var overvektig.

Slik beskrev Alex Ferguson tidligere United-målvakt Mark Bosnich på gårsdagens pressekonferanse angående slippet av den lenge etterlengtede selvbiografien.

Både rivaler og tidligere spillere får gjennomgå i "My Autobiography", og reaksjonen har ikke latt vente på seg.

Les også: Ferguson slakter Benítez

Les også: Ferguson: – Øynene til Rooney kunne brenne

Roy Keane hudflettet Ferguson på direktesendt TV tirsdag kveld, og onsdag er det Bosnich sin tur til å fyre tilbake mot skotten.

Australieren spilte for flere storklubber i England, men den nå 41 år gamle ex-keeperen fikk deler av en lovende karrieren hemmet av utensportslig trøbbel og kokainbruk.

Bosnich ble hentet til Old Trafford i 1999 som erstatter for Peter Schmeichel, men den tidligere landslagsspilleren vil aldri bli vurdert som Fergusons beste kjøp og ble solgt videre til Chelsea bare to år og 23 ligakamper senere. Bosnich ser likevel på oppholdet i Manchester som en suksess og ble langt fra fornøyd da han hørte hvordan han er omtalt i boken til sin tdligere sjef.

Saken fortsetter under bildetMESTEREN OG ELEVEN: Schmeichels (venstre) hansker ble for store å fylle for Bosnich. Foto: AP Photo/Max Nash.MESTEREN OG ELEVEN: Schmeichels (venstre) hansker ble for store å fylle for Bosnich. Foto: AP Photo/Max Nash.

Det er ryktet at «Fergie» skal ta turen til galoppløpet Melbourne Cup i november, og Bosnich vil i så fall benytte anledningen til å ta seg en prat med managerlegenden.

– Jeg kommer garantert til å reise til Melbourne og be om å snakke med ham dersom han skal dit, sier han til talkSPORT.

– Jeg skal si det akkurat som det er og be ham gjenta det han skrev. Jeg skal si akkurat det jeg har lyst til å si, og dere kan lese alt om det som blir sagt - akkurat som i boken hans. Sir Alex har rett til å si sin versjon av historien, og jeg vil på samme måte ha rett til å gi mitt tilsvar på det rette tidspunktet.

Les også: Ferguson avslører sin største tabbe

I boken skriver Ferguson videre at Bosnich «spiste som en hest» og var «dårlig business». Tross de mindre flatterende karakteristikkene, ser den tidligere Aston Villa - og Chelsea-målvakten på tiden i Manchester som en god erfaring.

– Jeg vil alltid være den eneste spilleren Sir Alex signerte to ganger, sier han til The Telegraph og referer til sitt første opphold i klubben mellom 1989 og 1991.

– Vi vant serien med hele 18 poeng og ble det første britiske laget som vant verdensmesterskapet for klubblag. Jeg vil alltid se tilbake på min tid i United som den mest interessante og mest spesielle perioden i mitt liv, og jeg ville aldri ha vært i den posisjonen jeg er i i dag og ikke Alex signerte meg da jeg var 16 år gammel.

Les også: Fergie: – Rio er ingen doper

Personvernpolicy