Endelig er Torres tilbake igjen

MÅLSCORERNE: Fernando Torres og Eden Hazard scoret målene som sikret Chelsea seier. Foto: AP Photo/Martin Meissner.

Chelsea kom skjevt ut i mesterligaen, men er på riktig kurs etter 3-0 over Schalke tirsdag. Fernando Torres var meget sentral med to scoringer i borteseieren.

Mesterligaen, gruppe E

Schalke (Tyskland) – Chelsea (England) 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Fernando Torres (5), 0-2 Torres (69), 0-3 Eden Hazard (87).

54.442 tilskuere.

Steaua Bucuresti (Romania) – Basel (Sveits) 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Marcelo Diaz (48), 1-1 Leandro Tatu (88).

25.000 tilskuere.

– Jeg sa til spillerne etter hjemmetapet mot Basel at vi har laget søppel og at vi må rydde det opp. Vi har gjort det på best mulig måte med to borteseirer, og nå er vi i god posisjon til ikke bare å gå videre men også vinne gruppen, sa Chelsea-manager José Mourinho.

Triumfen var nødvendig for å ligge godt an i kampen om avansement til sluttspillet. Torres har til tider vært utskjelt, men scoret nok en gang viktige europacupmål tirsdag.

Det første kom allerede etter fire minutter og ga gjestene en pangstart. Frank Lampard slo corner fra venstre, som Branislav Ivanovic stusset videre. Ved bakre stolpe stupheadet Torres inn 1-0.

Utover i omgangen tok Schalke over mye av spillet, men José Mourinhos utvalgte var kompakte nok til at tyskerne ikke fikk skapt all verden. Et par skuddmuligheter fikk hjemmelaget uten at Petr Cech måtte ordentlig på prøve.

Kontringsfotball

Over i annen omgang fikk Torres og Schalke-stopper Benedikt Höwedes hver sin store sjanse fra dødball. Så slo spanjolen til igjen. Chelsea kontret etter fotballens lærebok, og vertene klarte ikke stanse Torres. Oscar fant spissen i feltet, og han fikk lurt keeper Timo Hildebrand og doblet ledelsen.

En ny kontring punkterte kampen fullstendig i det 87. minutt. Ramires sendte ballen til Eden Hazard, som hadde med Torres som medhjelper. Sistnevnte dro med seg Schalkes midtstoppere slik at Hazard nærmest kunne rusle ballen i mål.

Saken fortsetter under videovinduet

Her er høydepunktene:

Sen Steaua-scoring

Basel så lenge ut til å skulle ligge likt med Chelsea og Schalke på seks poeng etter tre kamper. Men i det 88. minuttet sørget Leandro Tatu for at Steaua Bucuresti berget 1-1 på hjemmebane.

Marcelo Diaz scoret Basels mål i det 48. minutt. Sveitserne har tidligere vist styrke ved å slå Chelsea på bortebane i gruppespillet.