Lewandowski senket Arsenal

AVGJØRELSEN: Her har Robert Lewandowski akkurat sendt Dortmund-fansen til himmels. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth.

Arsenal måtte tåle sesongens første mesterligatap da Dortmund gjestet London tirsdag. Tyskerne straffet vertenes forsvar hardt i 2-1-seieren.

Mesterligaen, gruppe F

Arsenal (England) – Borussia Dortmund (Tyskland) 1-2 (1-1)

Mål: 0-1 Henrikh Mkhitaryan (16), 1-1 Olivier Giroud (41), 1-2 Robert Lewandowski (82).

60.011 tilskuere.

Marseille (Frankrike) – Napoli (Italia) 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 José Callejon (42), 0-2 Duvan Zapata (67), 1-2 André Ayew (86).

38.000 tilskuere.

Det ble ingen bursdagsgave for Arsène Wenger (64 år tirsdag), men snarere en lærdom i hvorfor man ikke kan sove i forsvarsspill mot tyske lag. Idet Arsenal hadde godt tak på kampen kontret gjestene inn seiersmålet ti minutter før slutt.

Det åpnet heller ikke spesielt godt for Premier League-lederen. Aaron Ramsey har spilt på seg stor selvtillit de siste ukene. Kanskje var den litt i største laget da han forsøkte å drible seg ut av eget felt i det 16. minutt.

Robert Lewandowski snappet ballen enkelt og serverte Henrikh Mkhitaryan, som plasserte inn 1-0.

Arsenal spilte seg inn i kampen og var nær scoring ved Tomas Rosicky etter 38 minutter. To minutter senere førte en blunder i Dortmund-forsvaret til en fortjent utligning.

Midtstopper Neven Subotic kommuniserte dårlig med Roman Weidenfeller og satte keeperen ut av spill. Olivier Giroud kunne enkelt hamre inn 1-1 etter at Bacary Sagna hadde slått inn fra høyre.

Typisk Dortmund

I annen omgang var Arsenal lenge det beste laget og skapte brukbare muligheter. Nærmest scoring var Santi Cazorla etter et mønsterangrep i det 69. minutt. Mesut Özil slo en 45-graderspasning ut til spanjolen, som hamret ballen i krysstanga.

Knappe kvarteret senere gjorde forrige sesongs mesterligafinalist det laget kan best. Arsenal-forsvaret hang ikke med på Dortmund-overgangen, og Kevin Grosskreutz kunne slå et farlig innlegg. I boksen styrte en umarkert Lewandowski inn seiersmålet.

Saken fortsetter under videovinduet

Her er høydepunktene:

Napoli-seier

Etter tirsdagens kamper er det dødt løp mellom Arsenal, Dortmund og Napoli, mens Marseille er blitt kasteballen i gruppe F. Franskmennene tapte sin tredje strake kamp med 1-2 hjemme for Napoli.

José Callejón viste flotte ferdigheter da han gjorde 1-0 kort tid før pause. Han fikk ballen fra Gonzalo Higuaín på venstresiden, vendte av Rod Fanni og banket ballen mellom beina på backen og inn i korthjørnet.

2-0 var en perle fra innbytter Duvan Zapata. Han skrudde ballen rundt keeper og inn i høyre vinkel.

Fem minutter før slutt skapte André Ayew spenning da han reduserte på pasning fra broren Jordan, men Marseille maktet ikke å skaffe poeng på tampen.