Her stikker Eriksen kjepper i Stabæk-hjulene

HELTEN: Ingen tvil om at Kent Håvard Eriksen var dagens mann. Foto: Facebook, Kent Håvard Eriksen.

Stabæk kunne langt på vei sikre opprykk til eliteserien med seier over tabelljumbo Elverum mandag. Det nektet Kent Håvard Eriksen vertene ved å utligne tre ganger.

Med tre poeng ville Stabæk vært fem poeng foran treer Hødd i 1. divisjon. Bærumsklubben har én kamp til gode på de øvrige opprykkskandidatene, og mye tyder uansett på at Petter Belsviks gutter spiller på toppnivå neste sesong.

Det begynte bra for vertene, som tok ledelsen ved Mads Stokkelien i det 20. minuttet. Men Eriksen ville ikke være noe dårligere enn den tidligere Start-spissen og utlignet fire minutter senere.

Luc Kassi sørget for at Stabæk ledet 2-1 da halvtimen var spilt, men på overtid i første omgang var Eriksen frampå igjen. Han stanget inn corneren fra Ulrik Balstad. To minutter tidligere hadde sistnevnte brent et straffespark for gjestene.

Stokkelien trodde kanskje han hadde sikret seieren da han headet inn sin annen scoring for kvelden i det 79. minuttet.

Den tanken varte i ni minutter. Eriksen sørget for tredje gang for balanse i regnskapet da han kom alene med keeper Mande Sayouba.

– Vi slipper inn for mange mål. Vi har nok sjanser til å vinne, sa en skuffet Stabæk-kaptein Bjarte Haugsdal til TV 2 etter kampen.

Elverum ligger sist i 1. divisjon og er allerede rykket ned. For Stabæk fortsetter opprykkskampen. Med fire poeng på de siste tre kampene vil eliteseriekontrakten være sikret.