Patrice Evra varsler United-exit

STUDERER ALTERNATIVENE: Patrice Evras United-karriere kan gå mot slutten. Foto: AFP PHOTO/FRANCK FIFE.
STUDERER ALTERNATIVENE: Patrice Evras United-karriere kan gå mot slutten. Foto: AFP PHOTO/FRANCK FIFE.

Men den ofte kontroversielle franskmannen vil ikke si hvorfor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er ikke bekymret i det hele tatt (over at kontrakten med Manchester United går ut til sommeren, journ.anm.). Det er en personlig greie.

Med denne kommentaren til det franske programmet Telefoot avslører Evra at han fort kan spille for en annen klubb neste sesong.

– United vil jeg skal avslutte karrieren her

Venstrebacken har vært å se på Old Trafford siden han forlot Monaco til fordel for Manchester i 2006, men ryktene har de siste månedene florert om at han er på vei tilbake til fyrstedømmet.

32-åringens kontrakt går ut ved sesongslutt, og det er ingen hemmelighet at David Moyes var lysten på å hente, først, Leighton Baines, og så Fábio Coentrão til klubben i sommer. Om det er mindre spilletid Evra frykter, er det dog heller vanskelig å bli klok på gjennom hans uttalelser.

– Det er ikke det at Manchester United ikke ønsker at jeg skal skrive under på en ny kontrakt. Denne greia er personlig. United ønsker at jeg skal avslutte karrieren i klubben, men dette er personlig, forteller han.

Les også: Ferguson trøstet Moyes

Kalte fransk legende «uteligger»

Evras noe overraskende uttalelser kommer bare 24 timer etter at han på nytt havnet i krangel med det franske fotballforbundet.

HELT: Lizarazu vant blant annet både VM og EM med Frankrike, og den tidligere Bayern München-spilleren er fortsatt svært avholdt i hjemlandet. Foto: AP Photo/Matthias Schrader.HELT: Lizarazu vant blant annet både VM og EM med Frankrike, og den tidligere Bayern München-spilleren er fortsatt svært avholdt i hjemlandet. Foto: AP Photo/Matthias Schrader.

Til Telefott på søndag gikk han til frontalangrep mot ekspertkommentator og tidligere landslagsstjerne Bixente Lizarazu på grunn av kommentarer Evra mente ødela imaget hans i hjemlandet.

– Det er noen eksperter som jeg må ta en alvorsprat med. De ønsker å selge det franske folket en løgn om at jeg er mislikt. Det er ikke tilfellet i det hele tatt, sa han.

– Folk har et godt inntrykk av meg, og jeg vil ikke la disse uteliggerne få sverte min status. De må slutte å lyve.

Fotballforbundet var langt fra imponert over Evras kommentarer - spesielt med tanke på at det var samme spilleren som stod bak Frankrikes berømte streik under VM i 2010.

Evra har fått beskjed om å forklare seg og kan i verste fall bli suspendert.

Lizarazu, på sin side, mener Evra ødelegger for seg selv.

– Han beskylder oss for å sverte bildet av ham, men han gjør en glimrende jobb selv.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Personvernpolicy