Første poengtap for Barcelona

Cesc Fabregas reagerer etter å ha bommet på mål. Foto: AP Photo/Alvaro Barrientos.

Da forsvarsklippen Carles Puyol gjorde sitt etterlengtede comeback, avga Barcelona poeng for første gang denne sesongen.

Det ble bare 0-0 i bortekampen mot svakt plasserte Osasuna. Lionel Messi, som sliter med en muskelskade og startet på benken, ble byttet inn for Xavi midt i annen omgang, men heller ikke han kunne ordne en avgjørende scoring.

Cesc Fàbregas misbrukte flere store sjanser i lørdagens kamp, og for første gang på 65 kamper gikk Barcelona målløs av banen etter en seriekamp.

Puyol gjorde comeback etter å ha vært ute av spill sju måneder som følge av en kneoperasjon.

– Vi visste at det kom til å bli vanskelig i kveld. Det er det alltid på denne arenaen, sa 35-årige Puyol etter kampen i Pamplona.

Atlético tapte

Tross poengtapet er Barcelona for første gang denne sesongen alene på tabelltopp. Byrival Espanyol greide nemlig å slå Atlético Madrid 1-0 i dagens siste kamp.

Både Barcelona og Atlético Madrid kunne lørdag ha tangert Real Madrids 45 år gamle rekord på seier i sesongens ni første seriekamper. Et selvmål av Thibaut Courtois i det 54. minutt førte til at Atlético etter åtte strake seirer måtte gå av banen som taper.

For Espanyol-trener Javier Aguirre var det en prestisjeseier mot gamleklubben.

Real Madrid slo Málaga 2-0 lørdag og er nå bare tre poeng bak Barcelona. Hovedstadslaget måtte slite lenge, men scoringer av Ángel di María og Cristiano Ronaldo betydde 2-0 og tre livsviktige poeng for storklubben.

Minuttet etter pause sendte Ángel di María hjemmelaget i føringen. 1-0 sto seg til overtiden, men da roet Cristiano Ronaldo nervene ved å doble ledelsen på straffespark.

Fornøyd

– Det var en god prestasjon. Jeg likte både kampen og spillernes innstilling. Vi forsvarte oss mer aggressivt og skapte flere sjanser enn vi har pleid, sa Real-trener Carlo Ancelotti.

Neste helg venter Barcelona på Camp Nou, men før den tid skal begge lag spille mesterliga.

Gareth Bale gjorde comeback etter skade lørdag. Han kom inn fra benken og spilte det siste kvarteret for Real Madrid. Han skaffet straffesparket Ronaldo omsatte i scoring.