Özil-dobbel for Arsenal

Mesut Özil var svært delaktig i 4-1-seieren til Arsenal mot Norwich. Foto: Toby Melville.

Arsenal leder engelsk eliteserie med to poengs luke etter 4-1-seier hjemme mot Norwich lørdag. Mesut Özil scoret to ganger.

London-laget er i storform for tiden. Etter 1-3-fadesen mot Aston Villa i serieåpningen har Arsenal tatt 19 av 21 mulige poeng. Slikt gir tabelltopp for Arsène Wengers menn.

– Vi opplevde tøffe tider da vi tapte vår første hjemmekamp, men vi har slått tilbake på en utmerket måte. Vi har siden den gang holdt et stabilt nivå. Jeg liker solidariteten i laget, sa Wenger etter seieren ifølge BBC.

Lørdag gjorde Arsenal tidvis som de ville mot Alexander Tettey og co. Hjemmelaget gikk hardt ut og fikk tidlig betalt med en scoring fra Jack Wilshere etter 18 minutter.

Målet kom etter godt kombinasjonsspill mellom nevnte Wilshere, Santi Cazorla og Olivier Giroud.

Fikk håp

Norwich hevet seg inn mot pause og kom til et par farlige situasjoner. Gjestene gjorde seg heller ikke bort i starten av annen omgang, men klarte ikke å forhindre at Özil gjorde 2-0 etter en snau time. Den tyske playmakeren stanget ballen i nettmaskene med hodet etter et innlegg fra Giroud.

Ti minutter senere blåste Jonny Howson liv tilbake i kampen med et flott mål for Norwich. Dessverre for bortelaget var det Arsenal som hadde den beste sluttspurten.

Vertene kom til flere store sjanser før formspilleren Aaron Ramsey roet hjemmenervene sju minutter før slutt. Waliseren fintet bort en forsvarer og dunket inn 3-1.

Tettey får tillit

Ikke lenge etterpå fullførte Özil kampen med å sette Arsenals fjerde fulltreffer for dagen.

Tettey fikk igjen tillit fra Norwich-manager Chris Hughton lørdag. Nordmannen ble tatt av banen 12 minutter før slutt.

Arsenal leder Premier League to poeng foran Chelsea og Liverpool.