Målthriller løftet Tromsø

Tromsøs Morten Moldskred leker med Vikings keeper Rune Almenning Jarstein før han setter ballen i mål i eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø IL og Viking på Alfheim stadion lørdag ettermiddag. Jubler med Thomas Kind Bendiksen, Magnus Andersen, Ruben Kristiansen og Zdenek Ondrasek. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tromsø ledet, havnet under og kjempet seg tilbake i en dramatisk 4-3-seier hjemme mot Viking i eliteserien lørdag. Vertene klatret dermed opp til kvalifiseringsplassen.

Tromsø – Viking 4-3 (2-0)

4551 tilskuere.

Mål: 1-0 Magnus Andersen (11), 2-0 Morten Moldskred (19), 2-1 Trond Olsen (48), 2-2 King Osei Gyan (53), 2-3 Veton Berisha (64), 3-3 Zdenek Ondrasek (72), 4-3 Jaroslav Fojut (82).

Dommer: Per Ivar Staberg, Malmefjorden.

Gult kort: Ruben Kristiansen, Morten Moldskred, Magnus Andersen, Tromsø, Veton Berisha, Viking.

Lagene:

Tromsø (4-4-2): Marcus Sahlman – Hans Julius E. Nordbye (Kent Are Antonsen fra 58.), Adnan Causevic, Jaroslav Fojut, Ruben Kristiansen – Magnus Andersen, Remi Johansen (Hendrik Helmke fra 70.), Thomas Kind Bendiksen, Thomas Drage (Steffen Nystrøm fra 81.) – Zdenek Ondrasek, Morten Moldskred.

Viking (4-2-3-1): Rune A. Jarstein – Richard Ekunde, Johan L. Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – King Osei Gyan, Makhtar Thioune (Vidar Nisja fra 86.) – Jon Dadi Bödvarsson, Christian Landu Landu (Veton Berisha fra 46.), Trond Olsen – Patrik Ingelsten (Benjamin Sulimani fra 46.).

Jarosław Fojut fullførte TIL-comebacket åtte minutter før slutt. Den polske forsvarsspilleren bredsidet ballen i mål etter en 45 graders pasning fra Magnus Andersen.

Scoringen fikk spillere og hjemmepublikummet til å juble ellevilt i snøværet på Alfheim. Etter kampen følte TIL-trener Steinar Nilsen (41) seg ti år eldre.

– Dette var både litt vilt og litt «hawaii». Vi må se nærmere på hva vi sa i pausen, for tidlig i annen omgang virket alle å ha hjertefeil utpå der. Selv om vi fikk noen mål i trynet, klarte vi å snu det. Det sier litt om viljen i laget, sa Nilsen til C More.

Tromsø ledet komfortabelt 2-0 til pause, men alt raknet raskt i annen omgang etter mål fra Trond Olsen (48.) og King Osei Gyan (53.).

Gode

Etter litt over timen spilt hadde Viking snudd kampen da Veton Berisha kjempet inn 3-2. Motgangen tok ikke knekken på et presset Tromsø-lag. I stedet fant vertene troen tilbake med Zdenek Ondraseks 3-3-mål i det 72. minutt.

Tromsø spilte en sterk første omgang. Vertene fosset fram i det ene angrepet etter det andre, mens de defensivt lyktes godt med å stoppe kantspillet til Viking.

Magnus Andersen ordnet 1-0 etter elleve minutter da han fikk ballen servert foran seg fra gjestenes Trond Erik Bertelsen. Viking-backen prøvde å heade unna et innlegg, men klareringen var for svak.

Åtte minutter senere sto det 2-0 etter en rask kontring fra vertene. Morten Moldskred rundet Rune A. Jarstein og fikk en enkel jobb med å doble ledelsen.

– Pissmål

Viking-trener Kjell Jonevret var skuffet over eget lag, men mente deler av annen omgang var positiv for Stavanger-klubben.

– Vi gjorde en kamp ut av det etter pause. Jeg er glad vi kom tilbake, men jeg kan bare gratulere Tromsø med seieren. Vi slapp inn fire «pissmål», men den siste føltes litt som offside, sa Jonevret.

Det var Tromsøs annen seier på sine siste 14 seriekamper, mens Viking ikke har vunnet på bortebane siden mai.

Tromsø kjemper mot nedrykk med tre tøffe seriekamper igjen: Lillestrøm (b), Strømsgodset (h) og Brann (b).

– Det var avgjørende at vi tok tre poeng i dag. Vi har fortsatt en del å jobbe med, spesielt defensivt, mente Nilsen lørdag.

For Viking går innspurten mot medaljerival Aalesund (h), Rosenborg (b) og Sarpsborg (h) i kampen om bronseplassen.