Sturridge reddet poeng for Liverpool

Steven Gerrard (t.h.) scoret sitt 100. seriemål for Liverpool da de spilte 2-2 mot Newcastle lørdag. Foto: Nigel Roddis / Reuters / NTB scanpix

Newcastle ledet to ganger mot Liverpool, men klarte til slutt bare 2-2. Steven Gerrard scoret sitt 100. seriemål for Merseyside-klubben.

Newcastle spilte mer enn halve kampen med ti mann etter at Mapou Yanga-Mbiwa ble utvist da han felte Luis Suárez som sistemann og laget straffe etter 40 minutter.

Kaptein Gerrard var sikkerheten selv fra ellevemeteren og scoret med det sitt 100. seriemål for Liverpool. Kapteinens første mål kom mot Sheffield Wednesday i 1999.

– Jeg husker det målet. Karrieren går så fort at man må nyte hvert lille øyeblikk, sa Gerrard etter kampen.

33-åringen la også til at Liverpool skulle vunnet kampen.

– Vi kastet bort muligheten til å vinne, sa han.

Sturridge scoret igjen

Da Gerrard scoret hadde Yohan Cabaye allerede gitt hjemmelaget ledelsen med en suser fra distanse, og lagene gikk til pause med 1-1.

Etter hvilen var det Liverpool som presset på for et ledermål, men i det 56. minuttet utnyttet unggutten Paul Dummett svakt forsvarsspill på en dødball. Han snek seg inn ved bakre stolpe og bredsidet inn 2-1 med venstrefoten.

Daniel Sturridge har hatt en fantastisk sesongstart for Liverpool, og etter 72 minutter scoret spissen igjen. Suárez ble frispilt på kanten og viste stort overblikk ved å chippe ballen over en utrusende Tim Krul og rett på pannebrasken til Sturridge.

Rodgers fornøyd

Mot slutten av kampen presset Liverpool kraftig for et vinnermål, men ble stoppet av en opplagt Krul i Newcastle-målet. Dermed endte det 2-2 på St. James' Park.

Det var et resultat Liverpool-manager Brendan Rodgers kunne leve med.

– Det er aldri lett å spille mot ti mann, og Newcastle fortjener skryt. De kom tilbake og scoret det andre målet. De gjorde kampen vanskelig for oss. Ett poeng på St. James' Park er ikke så verst, sa manageren.