Forbundet etterforsker Kiesslings spøkelsesmål

Stefan Kiessling snakket med Leverkusens sportsdirektør Rudi Voeller etter kampen mot Hoffenheim. Foto: AP Photo/dpa, Uwe Anspach
Stefan Kiessling snakket med Leverkusens sportsdirektør Rudi Voeller etter kampen mot Hoffenheim. Foto: AP Photo/dpa, Uwe Anspach

Hoffenheim har bedt om omkamp etter å ha blitt lurt av et «spøkelsesmål» i 1-2-tapet for Leverkusen fredag. Tysklands fotballforbund (DFB) lovet lørdag å se nærmere på saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leverkusen inntok tabelltoppen i 1. Bundesliga etter at tre poeng ble sikret gjennom Stefan Kiesslings bisarre scoring. I det 70. minuttet headet spissen utenfor, men ballen gikk i mål via et hull i nettet.

Kiessling tok seg fortvilet til hodet etter å ha bommet på mål, men ble like etter gratulert av lagkameratene. Dommer Felix Brych fant der og da ikke noe rart ved scoringen.

Les også:
Spøkelsesmål sendte Leverkusen til topps

– Det er en skandale. Vi vil definitivt legge inn en protest, raste Hoffenheims sportsdirektør Alexander Rosen etter kampen.

– Drittsituasjon

Kiessling var ikke særlig høy i hatten etter kampen. Han beskrev hendelsen som svært uheldig.

– Hva skulle jeg gjøre? Jeg var overrasket, og det sa jeg også til dommeren. Etter å ha sett bildene av målet, ser jeg at det er en drittsituasjon. Men der og da skjønte jeg ikke hva som skjedde, sa angriperen.

Dommer Brych innrømmet at han var i tvil, men mente Leverkusen-spillernes målfeiring antydet at 2-0-målet burde godkjennes.

– Det var ingen indikasjoner om at det var et ugyldig mål. Derfor godkjente jeg det. Jeg hadde en ordutveksling med Kiessling, men verken han eller noen andre fortalte meg at det ikke var mål, hevdet dommeren.

Omkamp sannsynlig

I 1994 oppsto en tilsvarende situasjon da Bayern München slo Nürnberg 2-1 i en bundesligakamp. Thomas Helmer ble kreditert en scoring som ikke var inne. Den gang ble det omkamp, som Bayern vant 5-0.

– Jeg tror vi vil få se denne kampen igjen. Alt annet vil være en vits. De kan ikke gi omkamp til Nürnberg, men ikke til Hoffenheim, sa Hoffenheim-trener Markus Gisdol.

Fredagens situasjon ble ubehagelig både for dommeren, trenerne og begge lags spillere. Mandag skal et DFB-organ møtes for å etterforske Kiesslings scoring.

Les flere fotballnyheter her.

Personvernpolicy