Pjanic-dobbel da Roma fortsatte seiersrekken

Miralem Pjanic scoret begge målene da Roma slo Napoli 2-0 i Serie A fredag kveld. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix.
Miralem Pjanic scoret begge målene da Roma slo Napoli 2-0 i Serie A fredag kveld. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix.

Roma virker uslåelig i årets Serie A-sesong. Fredag måtte serietoer Napoli reise hjem fra den italienske hovedstaden med 0-2 i bagasjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miralem Pjanic ble dagens mann for vertene, som kun har sluppet inn ett mål på de åtte første kampene. Bosnieren scoret begge målene i seieren som gjorde at Romas perfekte rekke er intakt.

Hjemmelaget måtte vente helt til slutten av første omgang før ledermålet kom. Det markerte starten for Paolo Cannavaros marerittkveld. Napoli-forsvareren var nettopp byttet inn for skadde Miguel Britos da han fikk gult kort og laget frisparket som Pjanic dunket inn til 1-0.

69 minutter var spilt da Cannavaro var på glattisen igjen. Han felte Marco Borriello i egen 16-meter, og Roma fikk straffespark. Napoli-keeper Pepe Reina ble nærmest historisk da han reddet Milan-spiss Mario Balotellis straffe forrige måned, men Pjanics knallharde skudd kunne han ikke gjøre noe med.

Totti skadd

Midtbanemannen har hatt en perfekt uke. Tirsdag sikret han VM-plass med Bosnia-Hercegovina for første gang. Nå har Pjanic og Roma fem poengs luke til Napoli og Juventus før sistnevntes bortekamp mot Fiorentina søndag.

Et lite skår i Romas glede var det at kaptein og veteran Francesco Totti måtte av med en skade.

– Jeg er fornøyd med seieren, men samtidig tapte vi kapteinen vår. Men i kveld har Tottis Roma tangert (Michel) Platinis Juventus. Han var en av de store, og det er fint for oss å være i denne posisjonen, sa Roma-trener Rudi Garcia.

Skuffet Maradona

Tapet var Napolis første for sesongen. Den tidligere klubbhelten Diego Maradona var til stede på tribunen for å overvære dagens Napoli-spillere. Ifølge nyhetsbyrået ANSA sa argentineren følgende etter kampen:

– Trist? Ser jeg trist ut? Vi tapte. Det er en skam at jeg ikke spiller lenger.

Roma vant serietittelen sist i 2001. I hovedstaden snakkes det allerede om seriegull, men midtbanemannen Daniele De Rossi mente det er altfor tidlig.

– Gjennom hardt arbeid kan du oppnå en viss tilfredsstillelse. Det er for tidlig å snakke om store ting, men dette er definitivt et lag som gjør det veldig bra, sa han.

Les flere fotballnyheter her.

Personvernpolicy