Drømmescoringer ga viktig Sarpsborg-seier

ÅRETS MÅL: Danske Steffen Ernemann limte ballen i Brann-krysset fra 25 meter og bidro dermed til Sarpsborg-seier.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ÅRETS MÅL: Danske Steffen Ernemann limte ballen i Brann-krysset fra 25 meter og bidro dermed til Sarpsborg-seier.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Steffen Ernemann og Mohamed Elyounoussi leverte hver sin perle og ga nedrykkstruede Sarpsborg tre livsviktige poeng i 3-2-seieren over Brann fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med triumfen klatret Sarpsborg opp på kvalifiseringsplass i eliteserien. Tre poeng var en nødvendighet for håpet om fornyet kontrakt. I de siste rundene venter Odd (b), Molde (h) og Viking (b).

Se sammendrag fra kampen her:

Og som trener Brian Deane minnet om etter fredagens kamp: – Vi trenger flere seirer.

Brann har på sin side lite å spille for, men blir en liten joker i nedrykksstriden siden de møter alle lagene nederst på tabellen. Hønefoss (h), Sandnes Ulf (b) og Tromsø (h) avslutter sesongen for bergensernes del.

Fredag ble Rune Skarsfjords menn felt av to raske Sarpsborg-scoringer på tampen av første omgang.

– Vi startet bra og scoret tidlig. Deretter hadde vi to store sjanser som vi må score på for å vinne på bortebane. De to kjappe målene var litt tilfeldige og gjorde det vanskelig for oss, sa Brann-treneren.

Scoret for datteren

Sarpsborg fikk en marerittstart på kampen da Amin Askar lurte offsidefellen allerede i åpningsminuttet og satte inn 0-1. Vertene virket helt paralyserte i starten, og Brann dominerte totalt.

Etter snaue halvtimen fikk Sarpsborg en heldig utligning da et hjørnespark fra Tom Erik Breive traff Mohamed Elyounoussi i hodet og snek seg inn i hjørnet. Det siste kvarteret var hjemmelaget langt mer med, og omgangens siste minutter ble et fyrverkeri.

Først ut var Steffen Ernemann med en kanon på halv volley fra 30 meter, som steg rett i krysset helt utakbart for Piotr Leciejewski. 2-1 kan ha vært årets mål i eliteserien.

– Det var litt Roberto Carlos over målet. Slike mål drømmer du om å score. Kona mi spøkte med at jeg måtte score for datteren min, som ble født forrige søndag, sa Ernemann.

Holdt unna

Før jubelen hadde stilnet fikk Elyounoussi ballen på midtstreken. Han dro seg forbi sin oppasser og fosset mot mål. En frekk dragning og vipp over Branns keeper sørget for tomålsledelse til pause for hjemmelaget.

Brann forsøkte seg i starten av 2. omgang, men etter hvert tok hjemmelaget over styringen. Sarpsborg hadde også en eventyrlig sjanse etter rundt 65 minutter, men Martin Wiig blåste avslutningen langt over alene med keeper.

Minuttet senere fikk Wiig svi for den missen da Branns Martin Pusic raget høyest på en corner og stanget ballen i mål via tverrliggeren. Resten av kampen ga sjanser til begge lag, men ebbet til slutt ut med 3-2 til hjemmelaget.

– Vi fikk en dårlig start, men klarte å kjempe oss inn i kampen. Vi har lært fra Rosenborg-kampen (1-2) og klarte å holde ut, sa Sarpsborg-trener Deane.

Les flere fotballnyheter her.

Personvernpolicy