San Marino-treneren ga seg etter ett poeng på 15 år

SLUTTER: Giampaolo Mazza var leder for for San Marinos fotballandslag. Landet har kun 32 000 inbyggere. Foto: AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
SLUTTER: Giampaolo Mazza var leder for for San Marinos fotballandslag. Landet har kun 32 000 inbyggere. Foto: AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO

Giampaolo Mazza sluttet fredag som sjef for San Marinos fotballandslag med en lite flatterende statistikk. 76 obligatoriske kamper ga én uavgjort og 75 tap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mazza avsluttet med 0-8-nederlag hjemme for Ukraina i årets siste VM-kvalifiseringskamp. Det er tolv år siden San Marino tok sitt eneste poeng under treneren. Da ble Latvia holdt til 1-1 på bortebane.

– Det kjedelige er at vi aldri vant en offisiell kamp, men jeg er stolt av at vi klarte oss uten å bruke en eneste profesjonell spiller. Vi spilte med mot, og laget har bedret seg de siste årene, sa Mazza.

Han tok over San Marino i 1998 og ledet laget i åtte mesterskapskvalifiseringer. Den vesle nasjonen, som kun har 32.000 innbyggere, endte naturlig nok sist i samtlige gruppespill.

Olsen lengstsittende

Mazza kunne feire sin eneste seier (1-0) i en landskamp mot Liechtenstein i 2004. Året før spilte San Marino 2-2 mot samme motstander. Kampen var den eneste der Mazzas lag scoret flere enn ett mål.

Tre ganger tapte Mazza og San Marino med tosifret antall mål. Det største nederlaget var 0-13 mot Tyskland på hjemmebane.

Før avgangen var Mazza den lengstsittende landslagssjefen i verden. Den posisjonen har han nå gitt videre til Morten Olsen, som har ledet Danmark siden 2000.

Les flere fotballnyheter her.

Personvernpolicy