Capello venter vanskelige VM-forhold i Brasil

Russland-sjef Fabio Capello venter et krevende opphold for lag og spillere i Brasil neste sommer. Foto: David Mdzinarishvili / Reuters / NTB scanpix.
Russland-sjef Fabio Capello venter et krevende opphold for lag og spillere i Brasil neste sommer. Foto: David Mdzinarishvili / Reuters / NTB scanpix.

Lange reiser, stappfulle flyplasser og hyppige temperaturendringer vil by på store utfordringer under fotball-VM neste år, mener Russlands landslagssjef Fabio Capello.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den italienske treneren møtte pressen under en tur til den bulgarske hovedstaden Sofia fredag. Der hevdet han at Brasil blir et særlig krevende land å spille et mesterskap i.

– Jeg venter mange og store problemer med transport og å spille i varierende forhold. Du må reise mye underveis, sa Capello.

Brasil er femte nasjon som arrangerer VM for annen gang. Frankrike, Italia, Mexico og Tyskland har gjort det samme. I 1950 ble mesterskapet arrangert i Brasil.

– Det er kaldt i sør og veldig varmt i nord. Jeg vet ikke hvordan de har bestemt at du skal spille nord i landet og så i sør bare noen dager senere, la Capello til.

FIFPro kritisk

Den internasjonale spillerforeningen, FIFPro, stilte seg i forrige måned kritisk til den intense varmen spillerne fikk kjenne på under kontinentcupen i sommer.

Særlig semifinalen mellom Italia og Spania i Fortaleza var tøff. Under neste års mesterskap er enkelte kamper satt opp klokken 13 i byer med tropisk klima.

– Jeg snakket med de italienske og spanske spillerne etter semifinalen. De sa det var umulig å spille ekstraomganger i den varmen, og det var i en kamp med avspark sent på ettermiddagen, sa generalsekretær Theo van Seggelen i FIFPro.

Flyproblematikk

Brasilianske flyplasser er stadig fulle, og landet har slitt med å takle veksten i flytrafikken. Det blant de største bekymringene for Capello før han skal lede Russland i 2014-VM.

– Turneringen er veldig spennende, men det vil være vanskelig for fansen å følge den, for flyplassene er ikke så store. Jeg tror det blir et stort problem, sa 67-åringen.

Russland tok seg til sitt første VM siden 2002 ved å vinne sin kvalifiseringsgruppe ett poeng foran Portugal. Nasjonen skal arrangere fotball-VM i 2018.

Brasil-mesterskapet blir det femte fotball-VM i Sør-Amerika. Argentina, Chile og Uruguay har arrangert VM hver sin gang.

Les flere fotballnyheter her.

Personvernpolicy