England holdt VM-nervene i sjakk

ENGLAND KLARE FOR VM: England-kaptein Steven Gerrard jubler for VM-billett. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB scanpix.

England levde lenge farlig, men en sen scoring av Steven Gerrard trygget 2-0 over Polen. Dermed er nasjonen gruppevinner og klar for fotball-VM i Brasil neste år.

Kapteinen fikk vippet ballen i mål og stilnet England-nervene i det 88. spilleminuttet. Han kriget seg til sjansen etter å ha fått ballen fra James Milner på høyresiden.

Før scoringen hadde engelskmennene begynt å vise nervøsitet. Kun seier var godt nok ettersom Ukraina møtte San Marino, en kamp gruppetoeren til slutt vant 8-0.

Wayne Rooney ga England ledelsen fem minutter før pause. Han styrte ballen i mål med hodet fra et flott Leighton Baines-innlegg.

Polakkene var fra før slått ut av VM-kvalifiseringen, men lot seg ikke slå lett selv om det til tider ble et engelsk stormløp mot Polen-målet. De største sjansene hadde gjestene uansett før pause.

Etter 10 kamper uten tap, endte England på toppen av gruppe H med 22 poeng. Ukraina med 21 må ut i omspill. Der venter Frankrike, Island, Romania eller Sverige.