Målfest i Stockholm da Tyskland slo Sverige

MÅLFEST: Tyskland og Sverige skapte målfest på Friends arena. Tyskerne vant til slutt 5-3 i Stockholm. (Foto: NTB scanpix)
MÅLFEST: Tyskland og Sverige skapte målfest på Friends arena. Tyskerne vant til slutt 5-3 i Stockholm. (Foto: NTB scanpix)

Ingenting sto på spill da Sverige tok imot Tyskland i VM-kvalifiseringen tirsdag. Likevel svarte lagene med en festforestilling da tyskerne vant 5-3.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskland var allerede gruppevinner og Sverige klar for omspill før kampen på Friends Arena.

Under slike omstendigheter blir det ofte et 90 minutters langt pliktløp uten særlig underholdning, men de to lagene svarte med å gi publikum en fantastisk forestilling.

Les også: Island til play off etter uavgjort på Ullevaal

Snuoperasjon

Sverige så ut til å gå til pause med 2-0 etter scoringer av Tobias Hysén og Alexander Kacaniklic, men Mesut Özil reduserte etter 45 minutter.

Etter hvilken kom tyskerne ut i hundre, og etter 20 minutter hadde de snudd 1-2 til 4-2. Mario Götze og André Schürrle (2) sto for scoringene.

Like etter 4-2-scoringen ga Hysén Sverige ny kontakt, men kvarteret før slutt fastsatte Schürrle sluttresultatet til 5-3 med sin tredje scoring for kvelden.

– Skal man slå et storlag som Tyskland må man være veldig gode, både defensiv og offensivt, og samtidig ha flyten. Effektiviteten vår var bra med fem avslutninger på mål og tre scoringer. Men vi gjør noe mindre bra som vi blir straffet for. Som helhet er jeg fornøyd med prestasjonen, sa Sveriges landslagssjef Erik Hamrén.

Ingen ønskemotstander

Svenskene skal ut i toeromspill i november og kan møte enten Ukraina, Portugal, Hellas eller Kroatia.

– Ingenting er umulig. Det er gode lag selvsagt. Det er to kamper og mye tilfeldigheter, følelser og nerver som kommer i spill. Vi har bestemt oss for å komme til Brasil, og jeg har ingen ønskemotstander, sa Hamrén.

Mandag er det trekning av toeromspillet ved UEFA-hovedkvarteret i Sveits.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus