Jarstein forstår at folket ble hjemme

Rune Almenning Jarstein måtte tåle ett baklengsmål da Island gjestet Ullevaal tirsdag.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Rune Almenning Jarstein måtte tåle ett baklengsmål da Island gjestet Ullevaal tirsdag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Ullevaal huser 25.000 tilskuere. Mot Island tirsdag dukket det opp i underkant av 7000 mennesker, hvorav en tredel var islendinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein forstår at publikum uteblir.

– Jeg skjønner at folk holder seg hjemme. Vi hadde ingenting å spille for, og det var kaldt. Det er klart det er skuffende at det ikke er mer folk, men jeg forstår det. Jeg håper de kommer tilbake til neste kvalik. Vi ser allerede at vi kan spille god fotball, men vi må komme til flere sjanser. Da kan dette bli veldig bra. Da håper jeg at vi vinner tilbake det norske folk, sier en revansjsugen keeper.

Les også: Halv oppreisning for Høgmo

Føler med Drillo

Viking-keeperen er skuffet etter en kvalifisering der Norge endte på fjerdeplass i en gruppe med Sveits, Island, Slovenia, Albania og Kypros.

– Dette er selvfølgelig ikke godt nok. Vi hadde ambisjoner om VM-sluttspill. Vi var ikke gode nok i de avgjørende kampene, som mot Albania hjemme og borte. Borte mot Sveits var vi uheldig som ikke vant. Da var det litt marginer imot. Alt i alt var vi ikke gode nok. Det må vi ta tak i, sier 29-åringen.

Les også: Siem: – Har hatt vondt i magen

Egil Olsen så kampen hjemme. Drillo orket ikke ta turen til Ullevaal etter den overraskende sparkingen for noen uker siden. Den siste uken har fjerningen av Drillo skapt voldsomt rabalder.

– Jeg personlig har ikke lest så mye på nettet den siste uken. Det er ikke til å unngå å få med seg det som har skjedd. Jeg føler med Egil. Det har vært veldig mye på ham nå. Han burde heller ha blitt hyllet enn alt dette. Det han har utrettet for norsk fotball er fantastisk, sier Jarstein til NTB.

Solid kamp

Selv sto Jarstein en solid kamp mot Island, selv om enkelte mente Viking-keeperen gikk litt tidlig på Islands tidlige scoring.

– Jeg er godt fornøyd med redningene i 2. omgang. Det er alltid noen å skylde på, men jeg vil ikke skylde på noen. Det optimale er om jeg står og ikke lar meg lure til venstre. Jeg var ikke dekket, men jeg trodde Tore (Reginiussen) dekket det høyre hjørnet mitt og at det ikke var mulig å skyte der. Det gjorde han også, men skuddet gikk i foten hans, forklarer Jarstein.

Han tør ikke love at 2014 blir et bedre fotballår enn årets nedtur, men har følgende beskjed fra spillerne:

– Alle er klar over at dette ikke er godt nok. Jeg kan love at vi er mer gira enn noen gang.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus