Landslagsgutta tapte titalls millioner på kvalikflausen

NULL GULL I VERKEN BRASIL ELLER BANKEN: Det norske landslaget får ingenting av NFF etter kvalikfluasen til VM i Brasil 2014. (Foto: NTB scanpix).
NULL GULL I VERKEN BRASIL ELLER BANKEN: Det norske landslaget får ingenting av NFF etter kvalikfluasen til VM i Brasil 2014. (Foto: NTB scanpix).

VM-billett hadde gitt millioner på fordeling. Etter kvalikmissen får landslagsspillerne null og niks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LIVE: Følg kampen fra kl. 20.00.

- Den er hundre prosent prestasjonsrettet mot VM. De får ingenting for seier eller uavgjort i kvalifiseringen, sa informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund til Dagbladet før kampen mot Sveits i Bern i oktober i fjor.

Før kveldens kamp mot Island er Norge sjanseløse på å nå VM. Laget kan i beste fall bli nummer fire i kvalikgruppa - spikeren i kista ble banket inn sist fredag da Norge ble feid av banen i 0-3-tapet for Slovenia i Maribor.

Les også: VM-håpet ute for Norge

Cirka 12,5 millioner

Nå, vel ett år etter, er regnskapets time kommet - de norske landslagsspillerne får ikke én krone i «bonus» etter å ha gjennomført sin kvalifisering mot VM i Brasil 2014.

De norske landslagsspillerne hadde fremforhandlet en avtale med NFF som ga dem retten på 25 prosent av bruttoinntektene forbundet hadde fått av FIFA for å delta i VM. Anslagsvis hadde summen ligget på vel 12,5 millioner kroner.

Følg Norge-Island fra kl. 20.00 her.

Millionene hadde blitt fordelt på alle spillerne som gjennom kvaliken hadde vært innom troppen avhengig av antall ganger.

- Det betyr ikke noe om du spiller eller sitter på benken. Prinsippene er ganske solidariske, sa Hangeland om ordningen.

2008-missen utløste bonus

ABC Nyheter kunne i 2008 fortelle at tross tredjeplass i EM-kvalikgruppa til mesterskapet i Sveits/Østerrike, så fikk landslagsspillerne utbetalt en bonus.

Daværende president Sondre Kåfjord begrunnet avgjørelsen med at landslaget hadde opprettholdt spenningen helt inn til siste spark på ballen.

- Hovedgrunnene til at bonusen utbetales er fordi landslaget klarte å skape en spenning for det norske folk, og at de kjempet om en sluttspillplass helt ut til slutten av kvaliken, sa Kåfjord til ABC Nyheter.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus