Lagerbäck skrøt av islandske medier

MEDIESKRYT: Islands landslagstrener lars Lagerbäck skryter ev islandsk media - i motsetning til det svenske mediekorpset. (Foto: NTB scanpix)
MEDIESKRYT: Islands landslagstrener lars Lagerbäck skryter ev islandsk media - i motsetning til det svenske mediekorpset. (Foto: NTB scanpix)

Landslagssjefen mener pressen på «balløya» er mer redelig enn sine svenske kollegaer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld kan Islands fotballherrer skyte landslaget et skritt nærmere VM i Brasil neste sommer når laget inntar Ullevaal i mesterskapkvalikens siste runde.

Og før kampen ønsket trener Lars Lagerbäck å gi skryt til mediene som har fulgt landslaget den siste tiden. Samtidig ga han et stikk til den svenske pressen.

- På Island opptrer media veldig bra. Det er ingen sensasjonsskriverier. Etter det jeg vet så er det ingen som finner på usannheter. Jeg tror det er veldig viktig når man har muligheten til å bruke et masskommunikativt våpen som dere har, sa Lagerbäck svenske TV 4 Sport, med klar henstilling til hvordan han mener svenske medier til tider opptrådte da han var sjef for Zlatan og co.

Følg Norge-Island direkte her fra kl. 20.00

Dersom Island klarer play off kan de møte nettopp Sverige i kampen om neste års VM-billett. Det ønsker ikke Lagerbäck at skjer.

- Som svensk vil man jo helst ikke møte Sverige, jeg vil jo naturligvis at Sverige skal gå til VM. Men skulle det inntreffe så har jeg absolutt ingen problemer å vinne med Island, sier 65-åringen som også har en fortid som sjef for det nigerianske fotballandslaget.

Island ligger før kveldens kamper på andreplass i gruppa. Vinner laget er de klare for play off. De kan klare seg med uavgjort og tap også, men det fordrer at Slovenia taper mot allerede VM-klare Sveits i Bern.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus