Carew raser mot NFF-toppene

FORBANNET PÅ NFF: John Carew retter kraftig skyts mot toppene i Norges fotballforbund etter sparkingen av Drillo. (Foto: NTB scanpix)
FORBANNET PÅ NFF: John Carew retter kraftig skyts mot toppene i Norges fotballforbund etter sparkingen av Drillo. (Foto: NTB scanpix)

John Carew er lite imponert over den måten Egil Olsen er blitt behandlet på av Norges Fotballforbund. På Twitter gratulerer han ledelsen for jobben med å fjerne Drillo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Mannen som har brakt Fotball-Norge mest glede blir den første norske landslagssjefen som får sparken. Bare å gratulere ledelsen. Kunne de ikke holdt ut med Roger i to kamper til?», skriver Carew som har 91 landskamper for Norge.

Han er ikke nådig mot dem som har ansvaret for at Drillo måtte gå fra jobben som norsk landslagstrener for 18 dager siden. Han sier at han skjønte allerede da Yngve Hallén ble valgt til ny fotballpresident og overtok etter Sondre Kåfjord at det ville bli problemer.

«Jeg var alltid skeptisk til nye fjes i landslagsmiljøet (ikke spillere). Men var skeptisk etter 7. mars 2010. Jeg kjenner lusa på gangen», skriver Carew.

Det var nettopp denne dagen at Hallén overtok som ny fotballpresident.

Les også: Drillo har fått sparken

Skuffet

En svært skuffet Drillo gikk ut i et intervju med TV 2 mandag og sa han var halvveis sjokkert da han fikk meldingen om at tiden hans som landslagstrener var over. Han fikk ingen forklaringer, mener han selv.

Dette er verken fotballpresidenten eller generalsekretær Kjetil Siem helt enige i, men det er helt klart at det som skjedde da Drillo ble avsatt til fordel for Per-Mathias Høgmo ikke fulgte boken.

Det var to kamper igjen av VM-kvalifiseringen da Drillo måtte gå. Han fikk ikke fullføre den oppgaven han så fram til; å gjøre et siste forsøk på å få Norge til Brasil-VM gjennom å slå Slovenia og Island.

I stedet endte det med knall og fall under den nye landslagssjefen. Slovenia slo Norge 3-0 og slukket alt håp om VM-sluttspill.

– Dette bør bekymre

Ola By Rise, Drillos assistent på landslaget, er heller ikke særlig imponert over det som har skjedd. Han måtte også gå da Drillo ble fjernet.

– Det jeg liker aller minst er toppledernes åpenbare forsøk på å pynte på saken i ettertid. Selv på landslagsnivå kuttes det svinger når handlingsiveren hos fotballedere blir stor. Denne type personalbehandling vil ikke bli akseptert noe annet sted i samfunnet, mener By Rise.

– Det bør bekymre hele norsk fotball. Her bør det ikke glattes over, men gjøres grundige evalueringer over prosessen som har foregått. Også maktkamper må følge visse spilleregler, sier By Rise til NRK.

Hele saken blir ekstra merkelig når man i ettertid har fått vite at toppfotballsjef Nils Johan Semb ikke var involvert i fjerningen av Drillo i det hele tatt. Han ble heller ikke tatt med på råd da Tor Ole Skullerud ble ansatt som ny assistenttrener på landslaget.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus