Hangeland: - Det var inspirerende og bra

TILFREDS: Hangeland er fornøyd med å ha en idrettspsykolog på laget. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix.
TILFREDS: Hangeland er fornøyd med å ha en idrettspsykolog på laget. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix.

Brede Hangeland er fornøyd med at den anerkjente idrettspsykologen Anne Marthe Pensgaard er hentet inn for å bistå landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg vet fra før at hun er dyktig. Vi hadde henne da jeg var på U21-landslaget, og jeg hadde god nytte av det, sier landslagskapteinen til NTB.

Det var Per-Mathias Høgmo som var U21-landslagstrener den gangen. Også som A-landslagssjef har Høgmo vendt seg til Pensgaard. Hun hadde et møte med spillerne søndag.

– Det var inspirerende og bra. I dag var det en slags introduksjon til feltet, så det var ikke spesielt praktisk innrettet i denne omgang, sier Hangeland.

Pensgaard skal også være til rådighet for spillerne individuelt.

– Ja, det var slik jeg forsto det, at hun er tilgjengelig for samtaler, og det kommer jeg til å benytte meg av, sier Hangeland.

– Fysisk trening er noe alle snakker om, men ettersom nivået blir høyere og høyere blir det vanskeligere å hente marginer der. Jeg tror det mentale blir neste store felt.

Les også: Håper Tettey blir klar

Langsiktig

Høgmo har slett ikke hentet inn Pensgaard bare som et stunt etter stortapet i Slovenia.

– Det er langsiktig jobbing nå, og det handler spesielt om fokus og tilstedeværelse, sier landslagssjefen.

– Hun sa til gutta at de er utrolig heldige som driver med fotball, som er verdens største idrett. Det kan være som en brytekamp eller boksekamp, som sprint, som sjakk. Det er hele kompleksiteten i det fantastiske spillet, og å få konkurrere der er veldig spennende. Da ser vi også hvor mye det er å hente på ulike områder.

Han mener at Pensgaard blant annet kan hjelpe til med spenningsregulering.

– Vi er forskjellige. Noen har lavt spenningsnivå, noen høyere. Det handler om å gi oss muligheten til å prestere best mulig.

Les også: Her er Høgmos endringer

Revansj

Både Høgmo og flere av spillerne har snakket om at de satt igjen med gode opplevelser etter fredagens kamp i Slovenia. Hangeland er ikke helt med på det.

– Det er en sannhet med modifikasjoner. Når vi taper 3-0 vil ikke jeg kalle det en særlig god opplevelse, sier han og tror på noe helt annet mot Island.

– Jeg håper at det er stor revansjlyst i laget.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus