Barcelona knyttes til sjokkovergang for Samaras

KARRIEREMOVE: Skulle Gerardo Martino (innfelt) hente Georgios Samaras til Barcelona, vil klubben få sin første greske spiller noensinne. Foto: REUTERS/Max Rossi/EPA/ALEJANDRO GARCIA. Montasje: ABC Nyheter.
KARRIEREMOVE: Skulle Gerardo Martino (innfelt) hente Georgios Samaras til Barcelona, vil klubben få sin første greske spiller noensinne. Foto: REUTERS/Max Rossi/EPA/ALEJANDRO GARCIA. Montasje: ABC Nyheter.

Den tidligere Manchester City-floppen kan bli Barcas plan B.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal man tro spansk presse, kan fotballverdenen bli vitne til en av de mer overraskende overgangene i nyere historie i januar.

Barcelona-trener Gerardo Martino skal angivelig være lysten på å hente en klassisk spydspiss så fort overgangsvinduet åpner igjen. Idéen er å ha en plan B om Lionel Messi og Neymar ikke skulle finne tonen.

Mannen de har sett seg ut? Celtics Georgios Samaras.

Les og se: Sjekk denne frisparkperlen fra Neymar

40 prosent vil ha Samaras

Både The Express , El Mundo Deportivo og Sporting Wintess melder dette.

Martino skal ha latt seg imponere over grekeren da Barca slo Celtic 1-0 i Mesterligaen forrige uke, og den ferske treneren fikk også med seg at 28-åringen scoret på Nou Camp i fjor.

Samaras har spilt for den skotske storklubben siden 2008, men han har fortsatt til gode å forlenge kontrakten som løper ut til sommeren. Barcelona skal være interesserte i å hente ham billig i januar eller eventuelt få ham gratis ved sesongslutt.

Om Samaras - som imponerte få i sin tid i Manchester City mellom 2006 og 2008 - faktisk ender opp i Katalonia, tyder det meste på at supporterne vil bli fornøyde.

Saken fortsetter under bildetFREMTIDIGE LAGKAMERATER?: Samaras skapte mye trøbbel for Gerard Piqué og co. da Celtic og Barcelona møttest tirsdag 1. oktober. Foto: AP Photo/Scott Heppell.FREMTIDIGE LAGKAMERATER?: Samaras skapte mye trøbbel for Gerard Piqué og co. da Celtic og Barcelona møttest tirsdag 1. oktober. Foto: AP Photo/Scott Heppell.

I en avstemning i El Mundo Deportivo tidligere denne uken svarte hele 40 prosent av Barcelona-fansen at Samaras var spissen de helst ville se ikle seg den berømte rød - og blåstripete drakten.

Andrevalget, med 25 prosent av stemmene, var Lazios tyske målmaskin, Miroslav Klose.

Les også: Juventus advarer United: – Ja, dere bør frykte Pogba-reprise

I Larssons fotspor?

«La blaugrana» har god erfaring med å hente spillere fra Celtic.

Den siste som tok turen fra Glasgow til Barcelona var Henrik Larsson, og den svenske stjernen satt igjen med to seriegull, en spansk supercup og en mesterligatriumf etter bare to år på Camp Nou.

Samaras har dog vært langt fra like dødlig foran mål som Larsson var på sitt beste.

Grekeren har på sine fem og et halvt år i Celtic puttet 49 ganger på 156 seriekamper - langt fra Larssons eventyrlige snitt med 174 mål på 221 kamper.

I Manchester City ble det med åtte mål på 55 kamper i Premier League, mens han står med same antall mål på 67 kamper for landslaget.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus