Drogba sendte Elfenbenskysten nærmere VM

ÅPNET BALLET: Drogba tegnet seg på scoringslisten tidlig i kampen. Foto: AFP PHOTO/ISSOUF SANOGO.
ÅPNET BALLET: Drogba tegnet seg på scoringslisten tidlig i kampen. Foto: AFP PHOTO/ISSOUF SANOGO.

De tidligere Chelsea-stjernene Didier Drogba og Salomon Kalou kom på scoringslisten da Elfenbenskysten slo Senegal 3-1 i den første omspillskampen i den afrikanske VM-kvalifiseringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drogba skjøt hjemmelaget i føringen fra straffemerket allerede etter fem minutters spill. Snaut ti minutter senere ble ledelsen doblet da Lamine Sane satte ballen i eget mål.

Kalou sørget for 3-0 tidlig i annen omgang, mens Papiss Cissé reduserte for gjestene på overtid. Den sene 1-3-scoringen gjør at Senegal fortsatt har håp om å gå videre til VM-sluttspillet i Brasil neste år.

Lagene møtes igjen 16. november. Returkampen spilles i Casablanca i Marokko. Senegal får ikke spille hjemme i Dakar på ett år etter tribunebråk i en kamp mot Elfenbenskysten i kvalifiseringen til afrikamesterskapet i fjor.

Elfenbenskysten kan ta seg til VM-sluttspillet for tredje gang på rad. De deltok også i 2006 og 2010. Senegal var med i 2002.

Burkina Faso slo Algerie 3-2 i lørdagens andre oppgjør i den afrikanske VM-kvalifiseringen.

Søndag tar Etiopia imot Nigeria, mens Tunisia spiller hjemme mot Kamerun.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus