England én seier unna VM

DRØMMEDEBUT: Andros Townsend kunne knapt ha drømt om en bedre start på landslagskarrieren. Foto: EPA/ANDY RAIN.
DRØMMEDEBUT: Andros Townsend kunne knapt ha drømt om en bedre start på landslagskarrieren. Foto: EPA/ANDY RAIN.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Debutanten Andros Townsend roet hjemmenervene med et langskudd i Englands 4-1-seier over Montenegro i VM-kvalifiseringen fredag. Se målet i bunnen av saken!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
VM-kvalifisering, gruppe H

Moldova – San Marino 3-0 (0-0)

Mål: 1-0 Viorel Frunza (55), 2-0 Eugen Sidorenco (59), 3-0 Sidorenco (89).

Ukraina – Polen 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Andrej Jarmolenko (64).

England – Montenegro 4-1 (0-0)

Mål: 1-0 Wayne Rooney (49), 2-0 Branko Boskovic (selvmål 62), 2-1 Dejan Damjanovic (71), 3-1 Andros Townsend (78), 4-1 Daniel Sturridge (str. 90).

Tottenham-spilleren banket inn vertenes tredje mål med et godt skudd fra over 20 meter i det 78. minutt. Scoringen satte jubelen løs hos landslagssjef Roy Hodgson. Han kunne lettet konstatere at laget hans har VM-drømmen i egne hender før hjemmemøtet med Polen tirsdag.

Etter kampen var Hodgson fornøyd med Townsends debut, men han innrømmet at det ikke var et enkelt valg å stille med ham fra start.

– Vi diskuterte det fram og tilbake. Det er ikke lett å sette spillere som Jack Wilshere og James Milner ut av laget. Andros må være henrykt. Valget med å la ham spille lønte seg, sa Hodgson, ifølge BBC.

– Før pause dominerte vi kampen, men det er ikke enkelt å score på Montenegro. Vi ba spillerne om å øke tempoet i annen omgang, la 66-åringen til om kampen.

Tre minutter på overtid la Daniel Sturridge på til 4-1 fra straffemerket. Liverpool-spissen ble felt av Ivan Kecojevic og satte en sikker straffe motsatt vei for keeper.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Her glipper danskenes Italia-skalp

Rooney-mål

England hadde nok sjanser til å lede etter første omgang, men Montenegro-keeper Vukasin Poleksic gjorde flere mesterlige redninger på stillingen 0-0.

Til slutt måtte Poleksic kapitulere da Manchester United-stjernen Wayne Rooney trillet inn en returball fra målvakten tre minutter etter pause.

Les også: – Rooney vil ikke forhandle om ny kontrakt

Etter litt over timen spilt kom 2-0 etter et snodig selvmål fra Branko Bokovic. England burde økt ledelsen etter 70 minutter, men en uegoistisk Rooney spilte videre til Steven Gerrard, som ikke maktet å sette ballen i nettmaskene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble derfor spenning på Wembley etter at Dejan Damjanovic reduserte for Montenegro kort tid etterpå.

Siste hinder

Til slutt vant England komfortabelt. «Three Lions» har fått kritikk for å spille defensivt og kjedelig under Hodgson, men laget har los på Brasil-VM neste sommer. Seier over Polen tirsdag gir engelskmennene en garantert sluttspillplass som vinner av gruppe H.

Ukraina slo Polen 1-0 etter mål fra Andrej Jarmolenko etter 64 minutter. Før siste kamp leder ukrainerne med tre poeng på Montenegro i kampen om toeromspill. Med seier over San Marino kan de klå England for direkte VM-plass om sistnevnte feiler tirsdag.

Her er målene:

Flere fotballnyheter kan du lese her