Norsk blir offisielt språk på TIL-treningene

TAR GREP: Steinar Nilsens ankomst merkes på Alfheim. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk/NTB scanpix.
TAR GREP: Steinar Nilsens ankomst merkes på Alfheim. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk/NTB scanpix.

– Den nordnorske identiteten vår er viktig, sier Steinar Nilsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste tiden har engelsk vært det prioriterte språket på treningsfeltet til den nedrykkstruede eliteserieklubben. Bare uker etter at han tok over som hovedtrener vil Steinar Nilsen bytte tilbake til norsk.

– Språk er viktig, språk er makt og språk er identitet. Vi holder til i Tromsø og den nordnorske identiteten vår er viktig. Da er det også viktig at vi holder fast ved dette som arbeidsspråket vårt, sier han til klubbens nettsted.

Tromsø har blant andre walisiske Josh Pritchard og tsjekkiske Zdenek Ondrasek i troppen, men laget består hovedsaklig av nordmenn.

– Alle spillerne skal selvsagt forstå det som blir sagt. Derfor oversetter jeg eller noen av de andre trenerne viktige beskjeder til de av spillerne som ikke behersker norsk, sier Nilsen.

Endring i kommunikasjon

Nilsen forteller at språkendringen kun er én av flere endringer som vil skje i Tromsø under hans ledelse. Han legger også til at han tror en endring i kommunikasjonen kan gi bedre poengfangst i eliteserien. Det trenger Tromsø, som med fire serierunder igjen ligger på kvalifiseringsplassen til neste sesongs eliteserie.

Fem poeng skiller opp til Sandnes Ulf, Sogndal og Vålerenga på trygg plass.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus