Jostein Flo til ABC Nyheter:

Godset lar Høgmo bruke spillerne selv om VM-toget går fredag kveld

SPILLER MOT ISLAND UANSETT?: Strømsgodset vil ikke be landslagsledelsen å droppe klubbens spillere selv om VM-toget har dratt før tirsdagens kamp på Ullevaal. Her Stefan Jhansen, Øyvind Storflor og Ola kamara før avreise til Slovenia. (Foto: NTB scanpix)
SPILLER MOT ISLAND UANSETT?: Strømsgodset vil ikke be landslagsledelsen å droppe klubbens spillere selv om VM-toget har dratt før tirsdagens kamp på Ullevaal. Her Stefan Jhansen, Øyvind Storflor og Ola kamara før avreise til Slovenia. (Foto: NTB scanpix)

Strømsgodset jager gullet i Tippeligaen, men lar Per Mathias Høgmo bruke klubbens spillere mot Island selv om norsk VM-billett skulle være historie fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RBK og Godsets resterende kamper i Tippeligaen

* Strømsgodset: Aalesund (b), Start (h), Tromsø (b), Haugesund (h).

* Rosenborg: Start (b), Molde (b), Viking (h), Lillestrøm (b).

* Lagene har begge 53 poeng etter 26 serierunder.

Strømsgodset har 13 flere plussmål.

I kveld spiller Norge den første av to avgjørende kamper for å sikre seg en play off-plass som kan gi VM-spill i Brasil neste sommer. Skulle Norge tape eller spille uavgjort så er VM en umulighet for det norske landslaget - tirsdagens kamp mot Island på Ullevaal blir da ubetydelig.

Følg Slovenia-Norge fra klokken 20.45 her

Men selv om det skulle skje så vil ikke tippeligagulljagende Strømsgodset be Per-Mathias Høgmo om la klubbens spillere slippe å spille mot islendingene. Klubben frykter ikke skader på viktige brikker før de fire siste kampene i den hjemlige toppserien.

I utgangspunktet ikke, og dette er ikke noe vi har pratet om. Landslaget er viktig og er spillere tatt ut og er skadefrie, så landslagssjefen bør stå fritt til å velge de spillerne han vil, sier Godsets sportssjef Jostein Flo, til ABC Nyheter.

Les også: Høgmo taus om laget

Godset har fire spillere i Høgmos første landslagstropp. Stefan Johansen, Øyvind Storflor, Ola Kamara og Lars Christopher Vilsvik kan alle få muligheten fredag kveld, men mest sannsynlig er det kun Johansen som starter for Norge mot Slovenia.

Flo mener det er en forskjell dersom en spiller møter til et landslagsopphold småskadet. Hva som skjer under tiden med landslaget er ingen herre over.

– Se på England. Der spiller de nærmer 40 ligakamper, samt haugevis med cupkamper i tillegg. Der er aldri noen spørsmål om man skal være med eller ikke. Alle skal tåle to kamper i uka, sier han videre.

Les også: Blir Høgmo historisk?

Gullrival Rosenborg har bare en spiller i den norske troppen til dobbeltkampene mot Slovenia og Island. Midtstopper Tore Reginiussen ble hentet inn etter at Odds Fredrik Semb Berge måtte melde forfall grunnet skade.

Også Godsets Øyvind Storflor og Lars Christopher Vilsvik er hentet inn som erstattere etter forfall fra den første troppen som ble offentliggjort.

Les flere fotballnyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus