Høgmo lover ikke umiddelbar suksess

VANLIG: Per-Mathias Høgmo ser ikke ut å gjøre noen sprell i sin første landslags-ellever. (Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix)
VANLIG: Per-Mathias Høgmo ser ikke ut å gjøre noen sprell i sin første landslags-ellever. (Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix)

Per-Mathias Høgmo håper å få positive svar i fredagens bortekamp mot Slovenia, men han lover ingen umiddelbar resultatmessig suksess.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Etter hvert» går igjen når den nye landslagssjefen snakker om resultatmål, men han krever å få se sine tanker omsatt i praksis allerede fredag.

– Jeg gleder meg til kampen. Først og fremst er jeg spent på hvor mye vi klarer å få til av det vi har jobbet med, det offensive spillet vårt. Jeg har stor tro på at vi skal klare å skape mange sjanser. Jeg er også spent på om vi får til forsvarsspillet vårt, sa han.

– Vi har øvd i tre dager og skal øve i en fjerde. Fredag tar vi forhåpentlig et steg i riktig retning. De grepene vi har gjort med spillestilvalg, for å utnytte spillergruppa best mulig, er grunnmaterialet for etter hvert å skape resultater. Vi må være tydelige i måten vi ønsker å stå fram på, og vi jobber med det både på trening og mellom treninger.

Les også: Høgmo taus om sparkingen av Drillo

Høgmo er godt fornøyd med spillernes innstilling.

– Det har vært gøy og inspirerende å møte dem. Spillergruppa har virkelig lyst til å utvikle seg videre. Det er veldig god respons på spilleprinsippene vi jobber med, og jeg synes vi har lagt et godt grunnlag for kampen her og det videre arbeidet som kommer med rolleutvikling og struktur, sa han.

Han tror det er nøkkelen til å gjenreise folks tillit til landslaget.

– Det handler om at vi hver gang vi går på jobb har utrolig lyst til å gjøre vårt beste og etter hvert oppnå resultater. Det må til, for ingenting skaper entusiasme som resultater.

Høgmo sa at det meste i laguttaket var på plass før treningen i Maribor, men den lukket han for pressen allerede etter 10 av de lovede 20 minuttene. Idet pressen gikk ut, rykket fire tungt utstyrte brannmenn inn på stadion i en full utrykning.

Les også: Kapteinen godkjent etter «EU-kontroll»

Riktig nok har Høgmo vært i fyr og flamme mye av sin første uke som landslagssjef, men laget var bare kommet til oppvarmingen, og denne gang var det falsk alarm.

Trolig norsk lag (4-4-2): Rune A. Jarstein – Omar Elabdellaoui, Johan Lædre Bjørdal, Brede Hangeland, Tom Høgli – Per Ciljan Skjelbred, Magnus Wolff Eikrem, Stefan Johansen, Tarik Elyounoussi – Mohammed Abdellaoue, Daniel Braaten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus