Kapteinen godkjent etter «EU-kontroll»

TILBAKE: Brede Hangeland er, for landslaget, heldigvis tilbake i trening. (Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix)
TILBAKE: Brede Hangeland er, for landslaget, heldigvis tilbake i trening. (Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix)

Brede Hangeland var gjennom hele sjekklista etter helgens svimmelhetsanfall, for å avkrefte at noe var alvorlig galt. Nå er han godkjent og klar for kamp mot Slovenia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var noen hektiske dager for å finne ut om det var noe virkelig galt. Det kunne vært mange ting, og det var mye som måtte sjekkes. Det var som en EU-kontroll, egentlig. Jeg er skannet fra topp til tå, sa Hangeland før treningen på Ljudski vrt (Folkets hage) stadion torsdag.

Les også: Høgmo taus om Drillo-kontroversene

Han var ikke med på de tre første treningene under Per-Mathias Høgmos entusiastiske ledelse, men nøyer seg med den ene på kamparenaen før den nye landslagssjefens debutkamp. Han gleder seg til å spille for Høgmo.

– Det har vært spennende og inspirerende så langt. Jeg vet at han er en bra fyr som har en god plan, sa Hangeland.

Oppstyret rundt omstendighetene ved Drillos avgang tar ikke Hangelands oppmerksomhet bort fra oppgavene på banen.

– Jeg har ikke brukt en kalori på det. Nå er det landskamp, og da spiller det ingen rolle hva som står i avisene hjemme. Jeg ønsker heller ikke å tenke for mye på politikk.

Reisesyke

Han skulle som resten av troppen møtt til samling allerede mandag, men den planen måtte endres da Hangeland ble syk og måtte gå ut ved pause i Fulhams hjemmekamp mot Stoke.

– Jeg følte meg svimmel, og det var nesten som å ha reisesyke. Vi fikk sjekket at det ikke var noe alvorlig. Hva det faktisk var er jeg litt usikker på ennå, om det var et virus eller noe, men jeg føler meg iallfall frisk nå.

Les også: Stygg hjemmesmell for U21-gutta

De tre andre midtstopperne i troppen fikk prøve seg mye under formasjonsøktene i Hangelands fravær. Med kapteinen tilbake og klar for sin 88. landskamp er det bare én plass å kjempe om for Johan Lædre Bjørdal, Tore Reginiussen og Vegard Forren.

Samlende

– Vi har tre gode alternativer. Beslutningen får dere se fredag, sa Høgmo, som holder laget hemmelig til da. Fredagens trening stengte han allerede etter ti minutter.

Hangeland legger seg ikke opp i valget av makker.

– Det er helt opp til Per-Mathias hvem han velger, sa 32-åringen som fredag spiller for sin fjerde landslagssjef. Han debuterte under Nils Johan Semb i 2002 og var en av de aller mest betrodde spillerne til både Åge Hareide og Drillo. Slik blir det nok også under Høgmo.

Les også: Tettey én av flere usikre før Slovenia-kampen

– Brede er en samlende person i kraft av sin rutine og mangeårige erfaring i Premier League og på landslaget. I tillegg er han en sterk kulturbygger i troppen. Det sier seg selv at det er godt å ha med ham i en tropp med mange unge og ferske spillere, sier Høgmo.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus