Hoddle ber England glemme å vinne VM 2014

GLEM DET: Frank Lampard og England må glemme trofeet i Brasil, ifølge Glenn Hoddle. (Foto: AP Photo / NTB Scanpix)
GLEM DET: Frank Lampard og England må glemme trofeet i Brasil, ifølge Glenn Hoddle. (Foto: AP Photo / NTB Scanpix)

Tidligere engelsk landslagssjef og -spiller Glenn Hoddle mener England bør legge vekk tankene om å vinne neste års fotball-VM i Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hoddle kom med dette utsagnet onsdag etter at han kom med i et utvalg som skal fremme engelsk landslagsfotball.

Les også: Barton kaller England et drittlag

– Det er urealistisk for England å tro at de kan vinne VM i Brasil. La oss først kvalifisere oss. Så kan de unge spillerne få erfaringen fra slike turneringer som et sluttspill er, slik at vi om to år senere kan dra til EM med et virkelig mål, sa 55 år gamle Hoddle.

England sliter med å produsere toppspillere. Bare 30 prosent av spillerne i Premier League er engelskmenn, og landslagssjef Roy Hodgson har for tiden få å velge fra på øverste hylle.

Siden England vant VM på hjemmebane i 1966 har engelskmennene kun tatt seg til semifinalen én gang. Det var tilbake i 1990 hvor det ble tap for Vest-Tyskland etter straffer.

Fotballnasjon nummer én har dessuten ikke klart å kvalifisere seg til mesterskapene i 1974, 1978 og 1994. Før 1950 hadde England sin egen lille «boikott» av VM-sluttspillene.

Les også: Danmark slipper å møte Balotelli

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus