Matthäus feilaktig erklært død

VAR IKKE DØD: Den tyske fotballegende Lothar Matthäus ble erklært død. Men den tidligere midtbanegeneralen lever i beste velgående. (Foto: NTB scanpix)
VAR IKKE DØD: Den tyske fotballegende Lothar Matthäus ble erklært død. Men den tidligere midtbanegeneralen lever i beste velgående. (Foto: NTB scanpix)

Den tyske avisen Bild spurte torsdag hvem som hadde erklært den tidligere tyske fotballstjernen Lothar Matthäus (52) død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lothar Matthäus lever i beste velgående og dukker like ofte opp på tyske TV-skjermer, som Jan-Åge Fjørtoft gjør i Norge.

Bild viser til et brev hvor det gikk fram at Matthäus var død. Et stempel på brevet, som er sendt ut fra tingretten i München stadfestet den sjokkerende nyheten.

– Maken til frekkhet. Alle kan se at jeg er i live, enten det er på TV eller på fotballbanen, sier Matthäus ifølge TV 2.

Årsaken til misforståelsen var et brev fra departementet for familiesaker i München, hvor hans ekskone Liliana krevde ham for 35.000 euro. Matthäus har aldri vært lett å få tak, og etter flere uker kom brevet i retur stemplet «Tot» – «død».

Selv er ikke den tidligere fotballstjernen spesielt forundret over at han aldri fikk brevet. Han står nemlig ikke oppført med noen adresse i Tyskland. Det store spørsmålet man nå stiller seg er hvem som stemplet brevet.

Etter fotballkarrieren fra 1979 til 2000, som toppet seg med VM-gull som tysk landslagskaptein i 1990, har Matthäus også vært trener i fem forskjellige klubber og vært landslagssjef for Ungarn (2003-05) og Bulgaria (2010-11).

I dag er han å se som fotballekspert i en tysk TV-kanal.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus