NFF dropper anmeldelsene i overgangssaken

FERDIG MED SAKEN: Yngve Hallén og NFF ser seg ferdige med overgangssaken, men utelukker ikke at de kan lære noe av det som har skjedd. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix.
FERDIG MED SAKEN: Yngve Hallén og NFF ser seg ferdige med overgangssaken, men utelukker ikke at de kan lære noe av det som har skjedd. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix.

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund trakk onsdag anmeldelsene av Stabæk, Vålerenga og Erik Loe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjedde etter at påtalemyndigheten onsdag besluttet ikke å anke tingrettens frifinnelser i den såkalte overgangssaken.

Fotballen har hatt en egen sak gående etter Stabæks salg av Veigar Páll Gunnarsson til Vålerenga sommeren 2011, men denne tas ikke videre til Doms- og sanksjonsutvalget i NFF.

Bakgrunnen er den rettskraftige dommen fra Asker og Bærum tingrett. Nemnda uttaler i en pressemelding at «selv om de strenge beviskrav som gjelder for domfellelse i en offentlig straffesak ikke umiddelbart kan overføres på idrettens behandling etter egne selvdømmebestemmelser, er det nemndas oppfatning at det må legges avgjørende vekt på den foreliggende rettskraftige dom».

Uvant sak

Fotballpresident Yngve Hallén er glad for at overgangssaken nå er avsluttet. Samtidig sier han at NFF kanskje kan lære noe av saken.

– I NFF bør vi sette oss ned og gå igjennom slike saker for å se om det er noe vi kunne gjort annerledes.

– Den uavhengige påtalenemnda er en relativt ny konstruksjon. Vi må se om det det kan lages tydeligere instrukser på hvordan vi håndterer slike saker i framtiden, sier Hallén til NTB.

Lagt på is

Stabæk, Vålerenga og tre av klubbenes ledere ble i oktober 2011 anmeldt av påtalenemnda i NFF for det den mente var et bevisst forsøk på å lure den franske klubben Nancy for videresalgspenger.

Saken ble siden lagt på is i påvente av en omfattende politietterforskning og straffesak i rettssystemet.

Siden tingretten mente det var manglende bevis for grovt bedrageri, mener påtalenemnda i NFF at det heller ikke «foreligger tilstrekkelig grunnlag for å forfølge saken».

Manglet bevis

I tillegg slo dommen fra 12. september fast at prissettingen av Gunnarsson og opsjonsavtalen rundt talentet Herman Stengel var riktig. Derfor mener påtalenemnda at det ikke kan bevises at handlingene skadet idrettens anseelse eller at det er gitt usanne og/eller villedende opplysninger.

Tidligere styreleder i Stabæk Fotball, Erik Loe, var ikke blant de tiltalte i rettssaken. Han hadde likevel NFFs sak hengende over seg, men onsdag ble det klart at han ikke blir straffet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus